Kuru saç derisinin birincil habercisi daimi kaşıntıdır, ancak aynı zamanda kepek ve saç dökülmesine de yol açabilir. Kuru saç derisinin bir fazla öbür nedeni olabilir. En yaygın nedeni havadaki değişimin bir etkisi ya da saç bakım ürünlerindeki sert bir içeriktir.

Bazen, yeterince su içmemek veya saçınızı jurnal yıkayıp temizlemek değin kolay bir şey suçlu olabilir. Egzama veya sedef hastalığı gibi tıbbi durumlar da kuru saç derisine niçin olabilir.

İşte kuru saç derisini yenebileceğiniz saç maskeleri.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı cilt sağlığına yararlı olduğu için uzun süredir kullanılmaktadır ve kuru saç derisi için de inanılmaz bir seçenek olacaktır. Saç derisini nemlendirebilir ve antifungal ve antibakteriyel özellikleri bir uçtan bir uca enfeksiyon riskini azaltabilir. Atopik dermatit tedavisinde bile asistan olabilir .

Nasıl kullanılır

Deriye masaj yaparak aracısız olarak kafa derinize eksik miktarda erimiş hindistancevizi yağı sürün. Normalde yaptığınız gibi saçlarınızı yıkamadan önce en az 10 dakika bekletin. Bu sadece kuru saç derisine muavin olmakla kalmaz, saçınızın ipeksi pürüzsüzlükte olmasını da sağlar.

Çay ağacı yağı

Nehir ağacı yağı kuvvetli antiseptik, antifungal ve antibiyotik özellikleri kuru saç derisi belirtilerini hafifletebilir. böylece birçok kepek şampuanının içinde nehir ağacı yağı bulunur.

Çay ağacı yağı, birçok eczaneden buharlaşan bir yağ olarak satın alınabilir. Kuru saç derisi için özel olarak üretilen dere ağacı yağı içeren şampuanlar bulmak da mümkündür.

Nasıl kullanılır

Birkaç damla dere ağacı yağını hindistan cevizi ya da zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırabilir ve saç derinize masaj yapabilirsiniz. Yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

Aloe vera

Aloe vera, kuru saç derisine yardımcı olabilecek değişik özelliklere sahiptir. Antienflamatuar özellikler deri tahrişini azaltmaya muavin olabilir ve bununla birlikte etkili bir nemlendirici maddedir.

Nasıl kullanılır

Saç derinize topikal olarak uygulayın ve yıkamadan önce 10 dakika bekletin. Oral aloe vera takviyeleri de alabilirsiniz fakat almadan önce tabi etkilerini mutlaka okuyun.

Muz püresi

Muzlar besleyici ve nemlendirici olup kuru saç derisi ve hatta kepek için bir çare sağlar. Nemlendirici olmasının yanı sıra, doğal bir antimikrobiyaldır ve bu iki üstünlük bir araya geldiğinde kuru saç derinizin temizlenmesine asistan olabilir.

Nasıl kullanılır

Bir yemek yemek kaşığı hindistan cevizi ya da zeytinyağı ile muz püresini karıştırın. Karıştırmak, saçınızdan durulamayı kolaylaştırır. Saç derinize masaj yapın ve 10-15 dakika bekleyin.

Yoğurt ve yumurta

Bu bir kahvaltı menüsü gibi görünse de, yoğurt ve yumurtanın her ikisi de kuru saç derisini rahatlatabilecek eşsiz faydalara sahiptir. Yoğurt, deri üstünde düzeltici etkiye sahiptir ve aynı zamanda peeling yapabilir, yumurtalardaki yağ ve protein içeriği saç derisini besler ve korur.

Nasıl kullanılır

Birkaç yemek yemek kaşığı sade yoğurt ve ayrıntılarıyla çırpılmış bir yumurtayı karıştırın. Saçınıza ve saç derinize masaj yapın ve yıkamadan önce 10 dakika bekleyin. Karışımı ılık veya soğuk suyla durulayın.

Serkan Sıtkı Şahin

email protected

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kuru-sac-derisi-icin-sac-maskeleri.html