Sabah Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine kadar 50 yaşındaki Fazıl Y., 1990 yılında çalışmak için Amerika'ya gitti. 2000'li yıllara dek Amerika'da ikamet eden Fazıl Y., o dönemde iki kızı olan Melody A. isimli kadınla tanıştı. İkili arasındaki dostluk kısa sürede evliliğe dönüştü ve çift 2007 yılında düğün masasına oturdu. 2015 yılına dek yurt dışına yaşamış ikili ikamet izinlerinin bitmesi sebebiyle Türkiye'ye dönüş yaptı. Burada bir şirket kurarak çalışmaya başlayan Fazıl Y. eşinin hoca olduğunu bildiği için, eşine buradaki okullarda öğretmenlik yapabileceğini söyledi. Bir vakit bu fikre sıcak bakmayan genç bayan yıllar sonra eşine çalışmak istediğini söyledi. Yurt dışından mezun olduğunu belirten diplomayı özel okullara sunan bayan, İngilizce öğretmenliği yerine getirmek için bir kurumla anlaştı. Pandemi sebebiyle eğitim online yapılıyordu.

Geçtiğimiz sene çalıştığı kurum kadar Melody A.'ya diplomanın sahte olduğu söylendi ve iddiaya göre bu durumu eşinden gizleyen Melody A. sahte diplomayı sunduğu diğer bir özel okulda çalışmaya devam etti.

16 YILLIK EŞİ KANDIRDI

Bir gün Fazıl Y.'nin telefonu çaldı. Eşinin ayrıldığı mektep yönetimi tarafından aranan iş insanına eşinin diplomasının sahte olduğu söyledi. Duydukları karşı şoke olan Fazıl A., evrakların çeviri edildikten daha sonra noterlikçe tasdik edildiğini söylese de, Amerika'daki özel bir okula ait olarak düzenlenen diploma reel değildi. Eşiyle bu durumu konuşmak isteyen Fazıl A., 16 yıl baştan başa eşinin kendisini kandırdığını öğrendi. Çünkü Melody A. gerçeği itiraf ederek öğretmen olmadığını söyledi. Bunun üstüne İstanbul Aile Mahkemesine başvurarak boşanma davası açan Fazıl A., eşi tarafından 16 yıl her tarafında kandırıldığını, somut ve manevi olarak zarara uğradığını belirtti.

'EŞİMİ DEPORT EDİN'

Fazıl A., boşanma davası devam ederken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, eşinin ve üvey kızlarının Türk vatandaşlığı olmadığını, Türkiye'de kaçak olarak oturduğunu söyleyerek Melody A.'nın ve kızlarının İl Göç İdaresi göre ülkesine geri gönderilmesinin sağlanmasını istek etti. Sahte evrakları özel kurumlara sunarak öğretmenlik yapan Melody A.'nın sahtecilik suçunu da işlediğini ileri süren Fazıl A.'nın ihbarı üstüne olayla ilgili soruşturma açıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/1-degil-2-degil-tam-16-yil-boyunca-aldatmis-haberi-539062