Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine tarafından AK Parti'nin üstünde çalıştığı ekonomi paketinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Pandemi nedeniyle uzun zaman dükkânlarını açamayan veya işlerinde sıkıntıya düşen yaklaşık bir milyon minik esnafa ücret muafiyeti getirerek nefes alması sağlanacak. Çiftçinin tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak. TBMM'nin açılması ile birlikte ilk yasalaştırılacak düzenlemelerden biri olan 55 maddelik pakette, minik esnafın yanı sıra kuraklığın vurduğu tarım sektörüne dönük destekler de yer alıyor. Pakette öne meydana çıkan düzenlemeler şöyle:

KÜÇÜK ESNAFA MUAFİYET: Paket kapsamında, kuaför, berber, terzi, ayakkabı tamircisi gibi basit usulde defter tutan esnaftan kazanç vergisi alınmayacak. Sayıları bir milyona yakında olacak olan esnafın bu düzenlemeden yararlanması için takvim cirosunun 240 bin liranın aşağıda olması yeterli olacak.

ÇİFTÇİYE VERGİ DESTEĞİ: Pandemi sonrasında dahası kuraklık ile çaba eden çiftinin desteklenmesi ve dolayısıyla sofralara daha ucuz gıdanın gelmesi için de düğmeye basıldı. Gübre, mazot ilk olarak olmak üzere hayvancılık sektörüne verilen devlet desteklerin hiçbirinden vergi alınmayacak.

YOUTUBER'LARA VERGİ: Milyonlarca takipçisi olan ve ciddi paralar kazanan Youtuber'ların vergilerine ilişkin işlemler yasal zemine oturtulurken rahatlık da sağlanacak. derhal defter tutan YouTuber'ler bu zorunluluktan kurtulacak. Bunun yerine bankada hesap açacaklar. Banka onlara yatan paranın doğrudan stopajını kesecek.

MESLEK LİSESİ DESTEĞİ: Meslek liselerinde okurken staj yapanlar 767 lira para alıyordu. Bunun üçte biri işveren kadar karşılanıyor. Yapılacak düzenleme ile paranın hepsi devlet göre karşılanacak ve işveren üzerindeki önem kaldırılacak. Kalfalık yapan lise öğrencilerinin ücreti bin 200 liraya yükseltilecek ve bunun tamamı yeniden devlet kadar karşılanacak.

E-VERGİ: Aidat dairesine gitmeden internet üzerinden ödenti ödenecek. E-fatura'da da rahatlık sağlanacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/1-milyon-esnafa-vergi-muafiyeti-haberi-538497