Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre oyuncu Necati Muhakkak’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Nagehan Muhakkak’ın ses kayıtlarını ve WhatsApp yazışmalarını habersiz olarak kaydettiği ve boşanma davasında kanıt olarak sunduğu gerekçesiyle 22 yıla değin hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Nagehan Şaşmaz ve Necati Muhakkak katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Nagehan Şaşmaz’ın avukatı, Necati Şaşmaz’ın cezalandırılmasını istedi. Davalı Necati Muhakkak’ın avukatı ise, suçlamaları kabul etmeyerek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan duruşma, sanık Necati Yanılmaz’ın üzerine atılı suçların unsurlarının oluşmadığını belirterek temize çıkma kararı verdi.

NECATİ ŞAŞMAZ SES KAYITLARINI MAHKEMEYE SUNMUŞTU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı göre hazırlanan iddianamede, müşteki Nagehan Yanılmaz ile Necati Muhakkak’ın evli oldukları ve bir süredir bambaşka yaşadıkları belirtilerek, boşanma davalarının derdest olduğu kaydedildi.

Tarafların birlikte yaşadıkları sırada Necati Şaşmaz'ın müşteki Nagehan Muhakkak ile karşılıklı evlerinde yaptığı konuşmaları müştekiden habersiz olarak cep telefonuna kaydettiği ve bu şekilde 11 adet ses kaydı yaptığı anlatıldı.

Necati Yanılmaz’ın müşteki Nagehan Muhakkak’ın haberi olmadan ona ait cep telefonunu aldığı belirtilerek, WhatsApp programına ilişkin QR kod okutarak kendi bilgisayarından WhatsApp web uygulaması açıp müştekinin yazışmalarını peşine düşüp takip etmeye başladığı aktarıldı.

Necati Şaşmaz’ın boşanma davasına ilişkin dosyaya verdiği başvuru ekinde bu ses kayıtlarını ve WhatAapp yazışma çıktılarını ibraz ettiği kaydedildi.

İddianamede, Necati Yanılmaz’ın “kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi” ve “özel hayata ilişkin gösterme ve sesleri ortaya dökmek” suçlarından toplamda 8 yıldan 22 yıla değin hapis ile cezalandırılması istek edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/22-yila-kadar-hapsi-istenen-necati-sasmaz-beraat-etti-haberi-528661