Lafçı Gazetesi'nin haberine göre Amerika Birleşik Devletleri’nin 46’ncı başkanı seçilen Joe Biden, dün takviyecisi olarak seçtiği ilk bayan Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile ulusun karşısına çıktı. Konuşmasında birlik iletiyi veren ve ülkeyi ve insanları ayrılmamaya söz veren Biden ilk icraatını da açıkladı.

Biden, corona virüsü, ekonomi, sıhhat hizmetleri, sistematik ırkçılıkla gayret ve ırkların denkliğine erişme gayreti, abuhava krizi ve ülkemizdeki demokrasiyi sağlama savaşı vereceklerini duyurdu.

Biden, pazartesi günü yapacağı ilk icraatı da kamuoyuna duyurdu. Biden, “Pazartesi günü ilk işim Covid geçiş takımı için bilim insanları cetmek olacak. İşimiz Covid-19’u hakimiyet altına alarak başlıyor. Bu salgını ters doğrultuya çevirmek için tam gayretimi ve lafımı yerine getireceğim” ifadesini kullandı.

Biden’ın ilk icraatının bilim insanları ve bilimle alakalı olması sosyal medyada gündem oldu…

Bir Hayli sosyal medya kullanıcısı, bilimin tesirine inanmadığını sık sık dile getiren Trump’ın aksine Biden’ın bu açıklaması sonrasında, “Bilim kazandı” yorumlarını yaptı.

BIDEN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLIKLARI

* Bu halkın insanları bize çok net bir galibiyet kazandırdılar.

* Bu ülkede ve dünyada yarına karşı güven görüyoruz. Ben ufalamayı değil, birleştirmeyi kasteden bir başkan olacağım. Hepinizin güvenini kazanmak için çalışacağım.

* Eyaletleri kırmızı ve mavi olarak görmeyeceğim.

* Yaşamımın en büyük şerefi bu. Bu kadar Amerikalı bu vizyona rey verdi. Bunu asıllaştırmak bizim en ehemmiyetli vazifemiz. Ben Jill'in kocasıyım onun yardımı olmadan burada olamazdım. Jill bir anne, bir eğitimci. Harika bir first lady olacak.

* Harika bir başkan yardımcısı ile ülkeyi rejisörün gururunu yaşayacağım. Kendisi Güney Asyalı, beyaz olmayan ilk bayan başkan yardımcısı. Bana Amerika Birleşik Devletlerinde bir şeylerin muhtemel olmadığını sakın söylemeyin.

* Başkan Trump'a rey veren herkesin hayal kırıklığını kavrayabiliyorum. Ama bence birbirimize şans tanıyalım.

* Amerika'yı birleştirmenin zamanı geldi. Amerika bence bizden şunu istedi, hakı, nezaketi, umudu geri getirmemizi istedi. Virüsle savaşı kazanmamızı istedi. Abuhavayı hakimiyet altına alarak seyyareyi gözetmemizi istediler. Demokrasiyi korunmak, bu ülkede herkese denk bir talih sunmak istedi.

* Covid-19 ile gayrette hiçbir fırsatı kaçırmayacağım.

* Bana rey verenler kadar bana rey vermeyenler için de çalışacağım.

HARRIS: "SON OLMAYACAĞIM"

Joe Biden'den evvel konuşma yapan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden için “Birleştirici, iyileştirici” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı olarak kendisinin seçilmesinin ehemmiyetine atıfta bulunan Harris, “Ben bu büroda ilk bayan olabilirim ama sonuncusu olmayacağım. Bizi izleyen her minik kız çocuğu şunu görüyor ki, bu ülke ihtimaller ülkesi” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com