Sabah Gazetesi'nden Murat Karaman'ın haberine tarafından Adana'da, 2 sene önce geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen 14 yaşındaki Leyla Sevler'in ölümüne niçin olan sürücüye 4 sene 5 ay 10 gün hapis cezası verilmesi aileyi isyan ettirdi. Erman-Gülzade Sevler çifti, "Bir canın değeri bu olmamalı. Bizim ciğerimiz yandı. Burada olmazsa mahşerde hesabı görülür. Öncelik yayalara ait geçidi deniyor fakat bizim kızımız yayalara ait geçidinden geçerken öldü. Bu bir cinayettir. Karara itiraz edeceğiz" dedi.

HAYAT SAVAŞINI KAYBETTİ

Olay 9 Kasım 2019'da Seyhan ilçesine alt Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya kadar; LGS sınavına hazırlanan 14 yaşındaki ortaokul son derslik öğrencisi Leyla, iki kız arkadaşıyla birlikte etüt merkezine gitti. 3 kız kafeye gidip kendilerine yiyecek aldıktan sonradan etüt merkezine dönmek için bulvar üzerindeki geçinden yolun karşısına geçirmek istedi. Bu sırada 3 arkadaştan Leyla'ya, bayan sürücü Nesrin Bugan'ın kullandığı araba 58 kilometre çabucak çarptı. Genç kız çarpmanın etkisiyle başını kaldırım taşına vurarak ağır yaralandı. Araba sürücüsü kaza yerinin birazcık ilerisinde durdu.

Adana Büyük Kasaba Hastanesi'ne kaldırılan Leyla, 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan şoför, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği göre hamile olduğu için konut hapsi tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere bağımsızlık bırakıldı. Çocuğunu dünyaya getirdikten sonra da sürücüye adli kontrol şartı uygulandı.

HAYALİ İÇ MİMAR OLMAKTI

Adana 31. Asliye Cinayet Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Leyla Sevler'in ölümüne niçin olan Nesrin Bugan'a 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verildi. Bu karar aileyi ikinci defa yıktı. Kızının ölümünden sonra dünyaya getirdiği ve benzer adı taşıyan minik kızı Leyla'ya sarılan acılı anne, "Yavrumun hayali iç mimar olmaktı. Lakin hayallerini elinden aldılar" diyerek gözyaşı döktü.

'BAŞKA CANLAR YANMASIN'

Taksicilik yapan baba Erman Sevler ise, "Bir canı al 4 yıl yat o da yatacaksa tabii. Öncelik yayalara ait diyorlar lakin yavrum yayalara ait geçidinden geçerken hayatını kaybetti. Sonuçta bu bir cinayet. Zaten kazadan sonradan 18 ay boyunca gezdi. Şu Anda de gezecek. Karara itiraz edeceğiz. Bizim canımızı yaktı. Diğer canlar yanmasın" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/acili-aile-isyan-etti-bir-canin-bedeli-45-yil-mi-haberi-532162