Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine kadar Almanya'da perakende sektöründe faaliyet belirten işadamı Hüseyin Yurtseven, kendisiyle aynı adı içeren amcasının oğlu Hüseyin Yurtseven'in geçici emekçi olarak diğer bir firmada çalışmasına gönlü razı değildi. Bu duruma üzülen işadamı Yurtseven, amcaoğluna şirket ortaklığı teklif etti.

HEPSİNİ ZİMMETİNE GEÇİRDİ

Böylece İzmir'de 1. Sanayi Sitesi Mersinli Mahallesi 2830 Cadde, 44 numaradaki dükkanda sözde yarıya ortak olarak kastetmek üzere Oto Hüseyinler Limited Şirketi kuruldu. İşadamı Yurtseven, kurulan şirketin başına da müdür olarak adaşı amcaoğlunu atadı. Fakat sözde, şirketin müdürü olan Hüseyin Yurtseven bu yöneticilik esnasında elde edilen gelirin hesabını vermedi ve kar dağılımı da yapmadı. Şirketin parasını kendisinin, eşinin, damadının üzerine birçok taşınmazlar alarak zimmetine geçiren Hüseyin Yurtseven'in hakkında açılan davanın da İzmir 6.Asliye Ticaret Mahkemesi'nde sürdüğü öğrenildi. Hüseyin Yurtseven'in 24 senedir şirket parasını muvazaalı olarak kurduğu Akdeniz Oto Cemal Akdeniz - Yıldız Oto Özkan Yıldız namına kurduğu şirketlerle milyonlarca lira zimmetine geçirmek suretiyle işadamı olan akrabasını mağdur ettiği ileri sürüldü.

'DEPODAKİ MALLARI DA KAÇIRDILAR'

Yaşanan üçkâğıt iddiasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda ise, "Bütün bu yaptıkları yetmiyormuş gibi, bu kez 29-30 Aralık 2020 tarihinde başlayarak malları bulunduğu yerden alıp götürmek suretiyle bir depoya geceleyin hırsızlık ve görevi istismar etme suçlarını işlemiştir. Kaçırdığı malların değeri en düşük 2-2,5 milyon lira olup malları ya damadının üzerindeki firmaya veya 3. şahıstan kiraladığı bir depoya götürdüğünü varsayım etmekteyiz. Bu duruma kasten kabahat ortağı olan diğer kesin olmayan Özkan Yıldız da iştirak etmekte. Yıldız'ın ev dokunulmazlığını ihlal ve geceleyin hırsızlık yerine getirmek suretiyle kabahat işlediği sabittir. Kanunları hiçe sayarak damadı Özkan Yıldız ile birlikte geceleyin kendi dükkanını soyması ve soydurması nedeniyle şüphelilerin cezalandırılmalarını teminen halk davası açılmasını istiyoruz" denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com