Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ‘Go Türkiye’ isimli yolculuk rehberi platformunun tanıdık olmayan turistler için hazırladığı tanıtım, sosyal medyadan yayınladıktan iki saat sonra gelen tepkiler üstüne silindi.

 

Bakanlığın, tanıdık olmayan turistlere Türkiye'yi tanıtmak nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ile müşterek hazırladığı videoda "I'm Vaccinated" yani "Aşılıyım" baskılı maskeleri kullanıldı.

Videoda turizm sektöründe çalışanların yüzlerinde "Keyfini çıkarın, aşılandım" yazılmış maskeler olduğu görüldü. Paylaşımda ise “Arınmış tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” ifadeleri yer aldı.

Laf konusu tanıtım videosunu, Washington Post muhabiri Vanessa H. Larson sosyal medyadan yorumladı. Larson paylaşımında, videonun “sömürge zihniyetini andırdığını” açıklama ederek şunları söyledi:

’Tadını çıkarın- aşı oldum!’

"Türkiye'nin reklam kampanyası neredeyse sömürge zihniyetini andırıyor, çünkü lokal ırk evlerinde kilitli ve ülkenin yüzde 13'ünden daha azı aşılanmış vaziyette."

 

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/asilandim-reklam-videosu-icin-somurge-zihniyetini-andiriyor-yorumu-haberi-532643