Sabahtan Gazetesi'nin haberine kadar Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nin başkanlığı ve bununla birlikte silah, tabanca, av tüfeği ve askeri tabanca üretimcisi Sarsılmaz Silah'ın varisi Latif Aral Aliş, 01 Ocak 2019 günü 34 L.. plakalı aracıyla Zorlu Center AVM'ye geldi. Aracını D lobi girişine park eden Aliş, aracından terketmek üzereyken 34 V.. plakalı bir vasıta, Aliş'e ait aracın sol ön tarafına çarptı.

Yaşanan kaza sonrası araç sahibi Avukat İbrahim S., aracından çıkarak alışveriş merkezine dürüst yürümeye başladı. Latif Aral Aliş'in yanında yer alan koruma görevlileriyle birlikte İbrahim S.'yi durdurarak, "Aracıma çarptınız insan çarptığı aracı bakmaz mı?" diyerek sitem etti. S. ise "Öderiz sen kimsin" diye cevap verdi. İkili arasında kısa sürede gerilim yaşandı. sözde yaşanan tartışmada İbrahim S., Aliş'e hakaret etti.

SİLAH GÖSTERİP TEHDİT ETTİ

Yaşanan ağız dalaşı sırasında Aliş'in korumaları, meslek adamını araca bindirdi. Durum yerinden çıkmak için aracına binen Aliş, park alanından manevra yaparken avukatın aracına iki defa çarptı. Aliş'in yanında gitgide artarak araca binmek isteyen İbrahim S., koruma görevlileri tarafından engellendi.

AVUKAT, TEHDİT VE HAKARETTEN YARGILANIYOR

Aliş'in ihbarı üzerine savcılık kadar olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında AVM görüntüleri incelendi. Avukat İbrahim S.'nin durum sırasında beline koyduğu aletin cinsi kamera görüntülerinde ve araştırmacı raporunda anlaşılamadı. İfadesine başvurulan avukat, beline koyduğu aletin elektro şok cihazı olduğunu belirtti.

İŞ ADAMINA DA DAVA AÇILDI

Savcılık kadar avukat İbrahim S. hakkında Latif Aral Aliş'e karşısında silahtan farzedilen bir aletle korku ve panik yaratacak şekilde etki yaratarak hakaret edip, silahla korkutma suçunu işlediği gerekçesiyle 'Silahla Korkutma ve Hakaret' dava açtı. 7 yıla değin hapsi istenen avukat hakkında suçlama devam ederken, meşhur iş adamı hakkında da devam edilen soruşturma sonucu dava açıldı. Latif Aral Aliş, İbrahim S.'nin aracına, ileri içten hamlelerle çarparak hasar verdiği gerekçesiyle yargılanacak. 3 yıla kadar hapsi istenen İş adamı, Asliye Canice Mahkemesi'nde dominant karşısına çıkacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com