Bakan Koca, "İngiltere kaynaklı dönüşüm sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs saptama edilmiştir" dedi.

Koca, İngiltere'den girişlerin de geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.



Afiyet Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı izah etme şu şekilde:

"Bilindiği üzere İngiltere kadar duyurulan virüsteki değişim ile ilgili olarak tedbirler küskün ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı. Ayrıca son dönemde İngiltere'den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye doğru dönük tarama altına alınmıştı. Halk Müziği Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden ahenkli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

"DENETLEME ALTINA ALINDI"

İngiltere'den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR deneme sonucu artı meydana çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni değişim ile düzenli virüs yükü saptama edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden şahısların temas çevreleri de karantinaya küskün ve yaygın temas taraması üretilmiş ve teftiş altına alınmıştır.

"GİRİŞLER DURDURULDU"

Yurt çapında yapılan ahenkli taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere'den antre yapan kişiler dışarıya tespit edilmemiştir. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak iyice durdurulmuştur.

Gelişmelerden vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: www.sacitaslan.com