Balkan Ninnisi dizisinin Neriman’ı Özlem Türkad dizinin sırlarını paylaştı!

TRT 1’in uzun yıllar sonradan yurtdışında çekilen gösterişli projesi “Balkan Ninnisi”, ilk bölümüyle 21 Haziran Salı akşamı izleyicilerle buluşacak. Balkanlar’da geçen şen öyküsü, aşk ve dramatik ögeler içeren güzel senaryosuyla uyarı çekecek dizinin başrol oyuncularından Özlem Türkad’la canlandıracağı karakter ve dizi hakkında açıklamalar yaptı.

Dizinin hem öykü olarak ayrıca de çekimlerin yapıldığı Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün atmosferi bakımında fazla özel bir iş olduğunu anlatan Istek Türkad, duygularını şu sözlerle açıklama etti: “Balkan Ninnisi”, hikayesi ve çekildiği yer itibariyle seyircisiyle buluştuğunda çok sevilmeye namzet bir meslek oluyor. Fazla reel insan öyküleri var içinde. Bir, aile var. Aşk var. Balkanlar’da yaşanan, o güzelim topraklara ait sürüp giden bir yaşam var.”

Neriman karakterinin senaryoyu ilk okuduğunda kendisini çok etkilediğini bildiren sanatkâr oyuncu, karakterin gerçekliğinin kendisini cezbettiğini anlattı.

Balkan Ninnisi dizisinin Neriman'ı Özlem Türkad dizinin sırlarını paylaştı! 1

Oyuncu, canlandırdığı Neriman karakterini şu sözlerle anlattı: “Neriman, 4 çocuğu, abisi, babası ve iki torunuyla Üsküp’te dededen kalma bir konakta yaşayan, her anne gibi sahiden evin bütün ekseninde durarak dengeyi sağlayan bir kişilik. Hani vardır ya; bir bekleme salonunda hiç tanımadığınız bir insana eşit gelirsiniz, laf lafı açar. bundan başka bakmışsınız hayatınızı anlatıyorsunuz ona. O Kadar bir güven duyarsınız. Neriman da böylece bir kadın. Güven veren, net.

Her sorunu çözebilecekmiş gibi dinç duran. Yalnızca ailesine yok çevresine de bu hissiyatı yayan biri. Bir Takım anneler vardır, arkadaşlarınız sizden öbür görüşür, sohbet eder onunla. Neriman da pek açık ve genç kafalı bir kadın. Komik de. Kurdukları dünyalarında herkesi günahıyla, sevabıyla kabul edip bağrına basan fakat bir takım yaşanan olaylar yüzünden kendi kalp sızısı da olan bir anne…”

Dizinin eğlenceli bir hikayesinin olduğunun altını çizen sanatçı oyuncu, farklı kültürlerin de ekrana yansıyacağına değindi.

Özlem Türkad hikayenin izleyicilere davet taahhüt ettiği konusunda şu ifadeleri kullandı:

“Bizi bekleyen fazla eğlenceli durumlar ve garip bir hikaye var konakta. İki farklı kültürden gelen iki aile, bir aşkın etrafında, bir konağın içinde buluşuyor. Neriman da şüphesiz önemli bir yerde duracak bu alıngan terazide. Fakat sonuçta konumuz aşk!

Sevgiden, aşktan bahsederken hele ancak böyle bir ailede her zaman bir minik tebessüm olacak yüzlerde en dramatik sahnelerde bile bence. Ayrıca ne dek öbür kültürden de gelseler Erdal abinin tanıtımda dediği gibi “aynı diyarın çocukları” tümü! Ayrışmak yok ortak noktalarda buluşmaya çalışacaklar. Ama bunu yaparken de fazla eğlenceli durumlar yaşanacak.”

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/balkan-ninnisi-dizisinin-nerimani-ozlem-turkad-dizinin-sirlarini-paylasti/1327668