Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyadan istifasını açıklaması Ankara kulislerinde şok tesiri yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı da olan Berat Albayrak, dün akşam saat 19.00 etrafında Instagram'dan yaptığı ilanda “Takribî beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık vazifeme sıhhat meselelerim sebebiyle artık devam edememe kararı aldım” ifadelerini kullanıldı.

AKP'den bir hayli milletvekili istifanın kabul edilmemesi güzergahında arzlarını sosyal medyadan iletirken, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı'ndan takribî 27 saat sonra açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

* Türkiye’nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük idare reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız bakanlar kurulusunu kurarak halkımızın takdirine sunmuştur.

* Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bakanlar kuruluda yer verilen bakanlarımız, 10 Temmuz 2018 tarihinde Meclis’te yemin ederek resmen misyonlarına başlamışlardır.

* Eskiki hükümette Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanlığı yapan İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhuriyetimizin 66’ncı Hükümeti olan bu bakanlar kuruluda Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer almıştır.

* Bölgesel ve küresel politik krizlere ilave olarak koronavirüs salgını nedeniyle gelişmiş devletlerin bile ciddi ekonomik kasvetler yaşadığı bir yarıyılda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın mücadeleleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az zararla yoluna devam etmiş, sayın bakanımızın galibiyetleri sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir.

* Aşinayı gibi 8 Kasım 2020 Pazar akşamı, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde sıhhat sebepleriyle misyondan bağışlamasını isteyen bir açıklama yayınlamıştır.

* Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın misyondan bağışlama arzı kabul edilmiştir.

Kaynak: www.sacitaslan.com