Milliyet Gazetesi'nin haberine tarafından Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Kovid-19 salgınından kurtulmanın iklim değişikliğine kıyasla “fazla daha kolay olduğunu” savundu. Gates, “İklim değişikliği bu yüzyılın sonunda her sene 5 kat daha fazla ölüme neden olacak. Bu sorunu çözmek muhteşem olacak.

Bedensel ekonominin tümünde yenilikçiliğe ihtiyacımız var. Çelik fabrikalarını, çimento fabrikalarını, elektriği ve ulaşımı değiştirmemiz gerekiyor. Karbon emisyonunda sıfıra ulaşmayı başarırsak bu, insanlığın şimdiye dek başardığı en müthiş şey olacak. Fiziksel ekonominin tarihine bakınca, gelecek 30 yılda başaracağımız dönüşümlere aynı bir geçişi sağlayamadık. Bunun emsali değil. Bunun için bir dizi yeniliğe lüzum var. Öncelikle hükümetlerin bir Ar-Ge bütçesi olması gerekiyor. Daha Sonra bu yenilikleri laboratuvardan alıp taşıyacak, yüksek tehlike içermesine rağmen destekleyecek bir anapara girişimi gerekiyor. Büyük şirketlerin ortaklığı ve bu ürünleri satın alarak hacmi artırıp fiyatları düşürecek birilerinin olması gerekiyor.” dedi.

Gates, Microsoft’un koronavirüs aşılarına yerleştirdiği çiplerle insanları izleyeceği iddiasına da gülerek “Niçin insanları izleyeyim fakat, insanların nereye gittiğiyle ilgilenmiyorum” karşılığını verdi.

‘Hükümetler özendirme etmeli’

Bill Gates, BBC muhabiri Justin Rowlatt’ın “İklim değişikliğiyle mücadelede temel olarak hükümet teşviklerinden mi bahsediyorsunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Evet. İklim değişikliğinin vereceği zarar sebebiyle özel sektöre yeşil ürünler istediğimizi söyleyecek fiyat işaretlerine ihtiyacımız var. Çünkü hemen karbon emisyonu yaratırken verdiğiniz zararı göremiyorsunuz. İklim değişikliğinde hükümet politikaları olmazsa bir felaketi önlememiz mümkün değil. Çünkü bilhassa ekvatora yakın bölgelerde yaşamış yoksullar aralarında yetkisiz besin ve ölümler pandemi dönemindekine tarafından beş kat daha pozitif olacak. Uçak seyahatleri için de fiyatı yüksek olmayan, sıfır emisyonlu bir havacılık yakıtı olmalı. Bu biyoyakıt veya elektrik olabilir. Olur Ya de uçaklarda yeşil hidrojen kullanabiliriz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bill-gates-kovidden-kurtulmak-cok-daha-kolay-haberi-528690