Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine kadar Sedat Peker, Youtube üzerinden yayınladığı 7. videoda videoda, eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Şimşek’ın oğlu Erkam Şimşek’ın Venezuela’dan Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatını organize ettiği yönünde iddialarda bulunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Erkam Şimşek, Sedat Peker hakkında kabahat duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı 7. videoda eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Şimşek’ın Venezuela ziyaretlerine uyarı çekmiş, bu ülkeden yapılan uyuşturucu sevkiyatını Erkam Yıldırım’ın organize ettiğini bahis etmişti.

Kolombiya’da yakalanan 4 ton 900 kilo uyuşturucunun arkasından güzergahın değiştirildiğini öne  süren Peker şunları kaydetmişti: “Bu mal yakalandıktan sonradan yeni bir güzergâh düzenlemek için Venezuela'ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın oğlu ErkamYıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri gönder Türkiye'ye gelebiliyor fakat konteyner gemileri Dominik üstünde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani başlıca gelen kokainler Dominik üstünde de fazla yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası.”

Laf konusu iddialara ilişkin olarak Binali Yıldırım yaptığı birincil açıklamada, “İddialar kuşkusuz iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yanlamasına getirmek bütünüyle hakarettir, baştan sona reddediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Şimşek, oğlunun Covid’le çaba zarfında deneme kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/binali-yildirimin-oglundan-sedat-peker-hakkinda-suc-duyurusu-haberi-533152