Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Dünya çapında 198 milyondan artı insana bulaşan corona virüsü salgınına karşısında Pfizer ile birlikte corona virüsü aşısı geliştirmeyi başaran Almanya merkezli BioNTech’in yeni planları ortaya çıktı.

Bir zaman önce ABD merkezli bir imal tesisini satın alma hazırlığı içerisinde olan BioNTech, büyümesini sürdürüyor. Almanya’nın saygıdeğer haftalık gazetelerinden Welt am Sonntag, BioNTech’in çoğalma planlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirketin tarihinde ilk defa kendi satış ekibini oluşturmayı planladığını yazar gazete, “Üretim ağı da tüm dünyaya yayılacak. Şirket gelecek aylarda fazla sayıda istihdam sağlamayı da planlıyor. Welt am Sonntag’a bilgi veren yetkililer şu an şirketin farklı departmanlarında yerinde 500 iş için ilan bulunduğunu söyledi” ifadesine yer verdi.

“EKİP BÜYÜYOR”

Son 1.5 yıllık süreç içerisinde çalışan sayısının 1300’lerden 2000’lerin üstüne çıktığını yazar gazeteye konuşan şirketin idare heyeti üyesi Sierk Poetting, “Inşa tüm departmanlarda değişiyor. Şirket 60 kişilik kendi satmak ekibini kuruyor. Bu takım kayıt alan ürünlerin pazarlamasını yapacak. Biz BioNTech’in en başından entegre bir şirket olarak inşa ettik. Kendi AR-GE departmanı, üretim departmanı vardı ve şimdi de satış departmanı olacak” dedi.

Poetting, yeni departmanların da kurulacağını söyleyerek, “Amacımız egemen olarak hammadde ve ürünleri üretmek” diyerek, “Amacımız mRNA ürünleri için küresel bir ağ hazırlamak. Imal kapasitemizi de artırıyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/biontechten-buyuk-atilim-tarihinde-bir-ilk-yasandi-haberi-536262