Güney Sudanlı yetkililer, şimdiye dek yapılmış en garip polis açıklamalarından birini yaptılar ve bir ineği 12 yaşındaki bir çocuğu öldürmek suçundan tutukladıklarını doğruladılar. Bir polis merkezinde tutuklu olarak bekleyen hayvan, eğer suçlu bulunursa ciddi bir hapis cezası alacak.

Güney Sudanlı polis sözcüsü Elijah Mabor, o zamandan beri ineğin Rumbek Merkez İlçesindeki bir polis karakolunda tutsak olduğunu doğruladı. Bir hayvanın tutuklandığı, suçlandığı ve hapse atıldığı bu olay hayret verici bir şekilde, ülkede birincil değildi.

Bir ay önce bir koç tutuklanmış ve 45 yaşındaki bir kadını öldürmekle suçlanmıştı. Barbar saldırıda, Adhieu Chaping isimli kadın hayvan kadar her zaman kaburgalarına darbe aldı ve hayatını kaybetti.

Koçun tutuklandığı sırada konuşan bir polis sözcüsü “Sahibi günahsız fakat suçu işleyen koç tutuklanmayı adalet ediyor. Polis olarak görevimiz, güvenliği sağlamaktır.” dedi. Geçen hafta benzer koç, üç sene hapis yatacağı bir askeri kampta ağır işçiliğe mahkûm edildi.

Chapingin ölümüne sebep olan hayvanın piyasaya sürüldüğünde, ülkenin yasaları ve gelenekleri doğrultusunda Chaping ailesine verilmesi bekleniyor. Bir kişinin ölümüne sebep olan herhangi bir evcil hayvanın cezasını çektikten sonradan kurbanın ailesine tazminat olarak verildiği bildirildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/bir-ulke-bunu-konusuyor-12-yasindaki-cocugu-olduren-inek-tutuklandi.html