Sözcü Gazetesi'nden Hürmet Öztürk'ün haberine tarafından sivil toplum kuruluşları kişisel silahlanmaya karşı çaba ederken, İçişleri Bakanlığı silahlanmayı kolaylaştırdı. “Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Öteki Aletler Hakkında Mevzuat”te geçtiğimiz hafta 19. kez değişim yapıldı. Ruhsatlı silah alabileceklerin kapsamı genişletildi, tabanca alabilecek bürokratların sayısı artırıldı. Mucizevi Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu başkanı/ üyeleri, büyükşehir belediyelerinde görevli genel sekreterler, il özel idaresi genel sekreteri kapsama alındı.

HARÇ ÖDEMEYECEKLER

Müteahhitler de silah ruhsatı alacak meslek gruplarına eklendi. Müteahhitler, silah nakliye ruhsatı verilmesi için üretim işlerinin büyüklüğüne bakılacak. Bir Takım meslekler de silah ruhsatlarının yenilenmesi sırasında harç alınmaması kararlaştırıldı. Silah ruhsatları 5 yılda bir yenileniyor. Bu yıl harç miktarı 7 bin 606 lira olarak belirlenmişti. Silah ruhsatı verilmesini engelleyen hallerle ilgili maddede de kayda değer değişikler yapıldı. Baştan tabanca verilmesi “sakıncalı” olanlardan yerinde bulunanlara da nakliye ya da bulundurma ruhsatı verilecek. Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, düzenlemeyi şöyle açıkladı:

5 YIL VAKIT SINIRI GELDİ

“Yeni yönetmelikten, ‘Hiçbir şekilde' ruhsat verilemeyeceği ibaresi çıkarıldı. Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması ve cezanın infazından beş yıl geçmiş olması, ruhsat veriliş nedenlerinin yönetimsel makamlara bildirilmemesi vb. hallerde silah ruhsatı verilebileceğine ilişkin düzenleme getirildi. Açıklanmış suçlardan (kadına karşısında şiddetin önlenmesi bağlamında haklarında önlem kararı verilenler dahil) haklarında kovuşturma yapılanların silahları dava ardına kadar emanete alınacak.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/bireysel-silahlanma-kapsami-genisletildi-haberi-538610