Süper Haber’de bulunan habere tarafından Esenyurt Avrupa Tıp Merkezi‘nde İddiaya kadar E.Y. (25) isimli vatandaş, böbrek taşı şikayetiyle tıp merkezine başvurdu.

Hastanede görevli doktor Muzaffer B., kendisine ilaç tedavisi uygulanacağını ve rahatlatacağını söyledi. Hastaya, doktor kadar morfin enjekte edildi. Morfin alınca ağrıları eksilen hasta Erol Y., gün fazla hastaneye gitmeye başladı. Her gidişte hekim kadar hastaya morfin enjekte edildi. Oysa bir vakit sonradan günlük doz miktarının artması ile Erol Y. hastane tarafından kara listeye alındı.

PARA KARŞILIĞI MORFİN
Hekim Muzaffer B., artık morfin bağımlısı hale gelen hastası Erol Y.’ye bu kere diğer çözümler önerdi. Dıştan tedarik edilen morfin, bir hemşirenin de yardımıyla para karşılığında Erol Y.’ye verilmeye başlandı. Bazen tıp merkezinin otoparkında, ara sıra de hastanın evine dışarı giden hemşire Musa K., hastaya günlük 12 doza dek morfin vermeye devam etti.

AİLESİNDEN BORÇ ALDI
Bağımlılığı artan Erol Y. ise jurnal 3 bin TL’yi bulan masrafları karşılamak için ailesinden, akrabalarından borç aldı. Şart, doktora takriben 700 bin TL parasını kaptıran hasta Erol Y.’nin eşinin şüphelenmesiyle ortaya çıktı. E.Y., avukatı yoluyla emniyete gitgide artarak doktordan şikayetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili analiz başlattı.

“GÖNDERDİĞİM PARALARIN DEKONTLARI VAR”
Yaşanan süreci anlatan Erol Y., “Böbrek taşı tedavisi için geldiğim hastanede bana morfin ilacı yapıldı. Günlük bir doz yapılıyor. Fazlası yapılmıyor. Bu ilacı aralıksız yaptırdığım için hastane beni kara listeye aldı. Hekim bana, ‘Dıştan farklı ahali getir onların üzerine yazalım sana uygulayalım’ dedi. Hastanede 200 TL idi. Dıştan getirirsem kendisi bana 3 bin TL’ye yapacağını söyledi. Beni bağımlı yaptılar. Toplamda 700 bin TL paramı aldılar. Gönderdiğim paraların dekontları var. Hastanede hekim ve iki hemşire bana ilacı uyguladı. ‘Tedavine iyi gelecek, ağrılarını kesecek’ böyle söyleyerek bana yaptılar. Hekim tedaviyi 12 doza dek çıkarttı. İlaçlar bana, hastanenin acele kısmında, otoparkta ve evimde el altından yapılıyordu. Hekim tedarik ediyor, iki hemşire bana uyguluyordu” dedi.

Hastanın avukatı Ceylan Irmak Beşiroğlu ise “Esenyurt’ta bir genç daha uyuşturucu ve uyarıcı maddeye alıştırıldı. Ama bu kez maalesef sağlık görevlileri tarafından. Kendisine çare edileceği vaat edilerek hastanede uygulanan bir doz ilaç 12 doza dek çıkartılıp, yasaklı, narkotik taşıyan bir maddeyle bağımlı hale getirildi. sonradan rahatsızlığının artması sonucunda aile durumu fark edip, bunun hap olmadığını tiryakilik yapan bir madde olduğunu saptama edip, ilgililer hakkında şikayette bulundular” diye konuştu.

HASTANEDEN İLİŞİKLERİ KESİLDİ
İddiaya konu olan Avrupa Tıp Merkezi, yaşananları doğrularken doktor Muzaffer B ve hemşire Musa K.’nın tıp merkezi ile ilişkisi kesildiğini açıkladı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/bobrek-agrisi-sikayetiyle-gitti-doktor-morfine-alisirdi-700-bin-tl-dolandirildi.html