Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine kadar İstanbul Beylikdüzü’de bir çocuk annesi Kübra Boyraz, Newlife adlı çekicilik merkezinde 19 Eylül'de kendisine pratisyen doktor Öner Ö. göre kalça dolgusu yapıldıktan sonradan fenalaştı. İş yerindeki çalışanlar göre araca bindirilerek evine götürülen Boyraz, ertesi gün (20 Eylül) hayatını kaybetti.

Büyükçekmece 13. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Öner Ö., Erdal D.ile tutuksuz davalı Ömer E., Ses ve Gösterme Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Bülent B. ve Boyraz'ın babası Ekrem Solmazgül ile taraf avukatları mahkemede hazırlanmış bulundu.

“KÜBRA HANIMIN ‘AH’ DEDİĞİNİ DUYDUM”

Mahkemedeki savunmasında, Erdal D. ile Öner Ö.'nün şoförü olduğunu demeç eden sanık Bülent B. şunları söyledi:

* Kübra hanım o gün bir saat geç geldi. Öner bey, şaka yollu ‘yarın gel' dedi. Fakat Erdal bey, ‘Ne bir daha gidip geleceksin, ben yapayım' dedi. O ara beni meşrubat elde etmek için dışarı yolladılar.

* Döndüğümde içerden Kübra hanımın bir ‘ah' sesini duydum. İçeri girdiğimde Kübra hanım, ‘Canım acıdı, ara verebilir miyiz?' dedi. Ara verildi. Kübra hanım fenalaştı. Öner bey Kübra hanımı hastaneye götürmeyi önerdi ama kendisi kabul etmedi.

“İNŞALLAH COVİT’TEN ÖLMÜŞTÜR”

* Kübra hanımı evine bıraktıktan sonra toparlanıp İzmir'e döndük. Sonradan yeniden İstanbul'a döndük. Döndüğümüzde polislerin bizi aradığını öğrendik. Arabadayken Erdal bey, Öner beye ‘Sen doktorsun, senin başına bir iş gelmez. Yırtarsın' dedi.

Öner bey de Erdal beye ‘İnşallah senin yaptığın işlemden yok de Covit ya da başka bir hastalıktan ölüm etmiştir' dedi. Erdal bey de ‘İğneyi soktum girmedi, çektim. bir daha iteleyince bağırdı' dedi. Açtığımız bu meslek yerinin ruhsatı yoktu” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADIM”

Mahkemede savunması alınan tutuklu davalı Erdal D., “Öner bey elinde çantası ile dolaşan, insanlara botoks yapan bir kişiydi. Ben de kendisine peçete verme gibi ufak tefek işler yaparak tezgâhtar oluyordum. Ben Kübra hanıma herhangi bir operasyon yapmadım” diyerek beraatini istek etti.

“TARAFIMCA YAPILMIŞ HATALI BİR TIBBİ MUAMELE BULUNMAMAKTADIR”

Kullandığı botoks maddelerinin Afiyet Bakanlığı onaylı olduğunu bahis eden tutuklu davalı Öner Ö. ise savunmasında şunları dile getirdi:

* Erdal ile beraber çalışırız. Ömer beyin ‘İstanbul'da fazla talep var' demesi üzerine İstanbul'a geldik. Burada Erdal ile beraber işlem yaptık. Dolgu botoks işini mükemmel yaptığı için kendisine ait bir herif konsepti vardı.

* Kübra Boyraz’a ilk seansı temmuz ayında ben yaptım. Müşterilere ilk seansı ben yapardım sonraki seansları eli meyilli olduğu için Erdal yapardı. Kendi müşteri çevresi de vardı. Ben olmadığım vakit da dolgu botoks yapardı.

* Boyun fıtığım olduğu için dolgu botoks yapmak zorlama isteyen bir meslek olduğu için Kübra Hanım’a gittim ve işlemi bugün yapamayacağımı ve yarın yapacağımı söyledim.

* Erdal, kendisinin yapacağını söyledi. Odaya ben, Kübra ve Erdal girdik. Benim girmekteki amacım gözden geçirmek ve Kübra’yı kırmamaktı. Ben Kübra’ya Erdal göre dolgu botoks yapılmasına müsade vermedim. Telefonum çalınca dışarı çıktım.

* Kapı açıldı, Bülent Bey geldi. O ara bir ‘ah' sesi duydum. Kübra’ya sorduğumda canının acıdığını söyledi ama dolgu botoks verdiğini görmedim. Fakat Erdal’ın elinde şırınga gördüm.

* Kübra’yı evine bıraktık. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyince kendisinin corona olduğundan şüphelendim. Hastaneye gitmeme konusunda fazla diretti. Suçsuzum. Tahliyemle beraber beraatimi isterim. Tarafımca üretilmiş yanlış bir tıbbi muamele bulunmamaktadır.

Cumhuriyet Savcısı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve sanıkların ayrı olarak tutukluluk hallerinin devamını istek etti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMIYLA MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme, müşteki avukatı tarafından dinlenilmesi talep edilen tanıkların dinlenilmesine bu nedenle halen dinlenmemiş tanıkların olduğu ve tanıklar üzerinde baskı kurulabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

4 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede pratisyen hekim Öner Ö.’nün 2009 yılında birçok kişiye tıbben uygunsuz maddeleri estetik amaçlı enjekte etmesi sonucu yaraladığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunduğu bilgisine yer verildi.

İddianamede, sanıkların tıbben uygunsuz dolgu maddesini hatalı şekilde Kübra Boyraz’a iğne yapmak suretiyle bilinçli taksir niteliğindeki eylemleri sonucu ölüme sebebiyet verdikleri belirtildi.

İddianamede, doktor Öner Ö. ve Erdal D.'nin, “Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” ve “Sıhhat hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlarından 4 yıldan 12 yıla dek, öteki şüpheliler Ömer E. ve Bülent B.’nin ise “afiyet hizmetleri temel kanununa muhalefet” suçlarından 1 yıldan 3 yıla dek hapis cezasına çarptırılmaları istek edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/botokslu-olumde-pes-dedirten-ifade-haberi-528845