Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Eylül ayında etik polisi tarafından tutuklanan 22 yaşındaki aktivist Mahsa Amini’nin, yetkililerin dini alçakgönüllü yasalarına yerinde giyinmediğini iddia ederek öldürülmesi, ülkede protestolarla karşılandı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı IRNA, Amini’nin ölümünün yürek krizi sonucu olduğunu iddia ederken; ailesi, polis kadar dövülerek öldürüldüğünü iddia etti.

O zamandan beri İran’da protestolar düzenleniyor ve birçok İranlı kadın, giysi kurallarına karşısında çıkarak ve saçlarını keserken görüntüleniyor.

Ülkedeki protestolara dünyadan da destekler geliyor; öyle fazla meşhur ad sosyal medyadan Amini’nin ölümüne tepki gösteriyor. Britney Spears da bu ünlülerden biri…

İranlı-Amerikalı aktör ve model Sam Asghari ile evli olan Spears, geçen hafta attığı tweet’te; “Ben ve kocam, serbest için savaşan İran halkının yanındayız” dedi.

Bunun üzerine IRNA, Spears hakkında tweet attı ve uzun süren bir hukuki savaşın arkasında geçen yıl feshedilen ihtilaflı koruyuculuk düzenlemesine atıfta bulundu.

Devlete Ait Twitter hesabından şunları yazdı: “Amerikalı şarkıcı Britney Spears, 2008 yılında fikir sağlığı sorunları nedeniyle babasının vasiliği altına alındı. Bu, Britney’nin babasına parasal durumu ve hatta gebelik, yeniden evlenme ve genç oğullarını ziyaretleri gibi kişisel yaşam alanı üzerinde teftiş sağladı.”

Eylül ayında Asghari, Instagram’da İran halkına verdiği desteği dile getiren bir video paylaşmıştı.

Britney Spears İran devlet medyasının hedefinde

28 yaşındaki Sam Asghari, “1979’dan daha sonra İslam Cumhuriyeti rejimi devraldı ve ideolojisini, propagandasını ve diktatörlüğünü halka dayattı. Ülke artık terörün en büyük sponsoru olarak biliniyor. Bu korkunç hükümet yüzünden şu anda her ülke göre nefret ediliyor. Fakat kendi halkı için en büyük terörist onlar” demişti.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/britney-spears-iran-devlet-medyasinin-hedefinde.html