Sabah Gazetesi'nden Fatih Ulaş'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Adem Ç., Doğan A., Gündüz B., Halis K., İmam Ç. ve Yasin K.'nin Bayrampaşa, Kağıthane ve Başakşehir ilçelerinde çakarlı vasıtayla gece süreyi silahla yol kesip insanları yağmaladığı anlatıldı. İddia Belgesine göre, çetedeki 4 birey polis yelekli, telsizli ve çakarlı vasıtayla Başakşehir Yaşar Doğu Bulvarında gece yarısı Ali B.'nin önünü keserek, 16 bin 940 lira parasını gasp etti.

Aynı çete, Esenler'den Taksim'e eğlenmeye giden Onur G., Toprak F. ve Zehra İ.'nin içinde bulunduğu vasıtanın önünü de Gaziosmanpaşa'da kesti. İkisi polis yelekli dört birey, bu yurttaşların ise ceplerindeki 6 bin lirayı güçle aldı. Gasp edilen yurttaşların şikâyetleri üzerine polis ekipleri, ağın peşine düştü. Kuşkululardan Halis K., Yasin K. ve İmam Ç. Başakşehir'de başka bir yurttaşı gasp etmek üzereyken suçüstü tutuldu. Kuşkulu Doğan A. da Gayrettepe'de nezaretine alındı.

Gerçek polislerce gaspçıların elinden kurtarılan Vedat D. ifadesinde, bankadan para sürükledikten sonra taşıtına binmek üzereyken kendilerine polis ziyneti veren bireyler tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com