YARGITAY CEZAYI EKSIK BULDU

Yeni Asır Gazetesi'nden Erdoğan Cankuş'un haberine göre kaybolduktan iki gün sonra cesedi yer alan Cansu Kaya'nın ölümüne ilişkin yerel mahkemenin Necati Demir için verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl, Mehmet Poyraz Çalhan'a ise 42 sene hapis cezası kararını Yargıtay bozmuştu.

Yargıtay 1. Suç Oluşturan Dairesi, temyiz üzerine dosyada yaptığı incelemede, eylemin gerçekleştiği tarihte Kaya'nın 18 yaşından büyük olması gerekçesiyle 'Nitelikli cinsel istismar suçu' yerine 'Cinsel saldırı' suçundan cezalandırılmaları gerektiği yönünde kararın bozulmasına karar vermişti.

MEZARINDA KUYTU DEĞİL

Bunun üzerine Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşması dün yapıldı.

Acılı anne Gülümseyen Kaya ve baba Osman Kaya da duruşmayı izleyip, yeniden benzer acıyı yaşadı. Sanıklar Poyraz Çalhan ve Necati Demir cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşma heyeti göre sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek üçüncü mahkeme 12 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.

Duruşmanın arkasından baba Osman Kaya, "Kızım mezarında sicacik yatamıyor. Rüyalarıma giriyor. Hak istiyor. Mahkeme tekrar karar vermedi. Bundan Böyle suçluların en ağır cezayı almasını istiyoruz. Katiller yargı ettiği cezayı almadıkça kızım mezarında gizli etmeyecek" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cansunun-acili-babasi-kizim-ruyama-girip-adalet-istiyor-haberi-530788