Uyruk Gazetesi'nde bulunan CNN’in haberine göre DNI, cuma günü internet sitesine koyduğu 4 sayfalık raporu benzer gece kaldırdı ve yerine yenisi koydu.

Metin bölümünde herhangi bir değişikliğin olmadığı ikinci versiyonda, ilk raporda yer alan Abdulla Mohammed Alhoeriny, Yasir Khalid Alsalem ve İbrahim al-Salim adlı kişilerin isimlerinin silindiği ortaya çıktı. CNN’in haberine tarafından DNI ve Beyaz Saray, laf konusu durumla ilgili soruyu cevapsız bıraktı.

Haberde, Abdulla Mohammed Alhoeriny’nin, Riyad’da istihbarat işlerinden sorumluluk sahibi üstteki seviye bir generalin kardeşi olduğu bildirilirken, diğer iki isme ilişkin data verilmedi. Raporun birincil versiyonunda Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğu bildirilen 21 ad yer alırken, 2. versiyonundaki isim sayısı 18’e inmiş oldu.

Öte yanlamasına Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın cezalandırılması gerektiğini belirtti. Cengiz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu yalnızca Cemal için aradığımız adalete hizmet etmeyecek, bundan sonra olabilecek benzer olayları da engelleyecektir. Ancak bu şekilde, ABD’nin uygulamayı planladığı yaptırımlar manalı olabilir” ifadesini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cemal-kasikci-raporundan-uc-isim-silindi-haberi-529315