BirGün Gazetesi'nde yer alan habere tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 134 CHP milletvekili TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurarak, “organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi”nin kim olduğunun açıklanmasını istedi. Şentop’a yapılan yazılmış başvuruda, “İçişleri Bakanı Aristokrat’nun üstünü kapalı bıraktığı iddia, tüm milletvekillerini töhmet aşağı bırakmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi istek ediyoruz” denildi.

Yyazıda,  "1990’lı yıllarda Susurluk kazasıyla açığa çıkan devletin içindeki bazı yapılanmalar ve organize kabahat örgütleri arasındaki ilişkiler, parlamento çatısı aşağıda araştırılmış, bir takım ilişki ağları deşifre edilmiştir. Bugün de yürütme erkinin veya bu erkin içindeki bir takım unsurların kanunsuz kabahat örgütleriyle uğraş etmek yerine birlikte iş yapma alışkanlığını, biçim değiştirerek devam ettirdiği görülmektedir.” denildi. 

Yazıda şunlar kaydedildi:

“İçişleri Bakanlığı görevini 31 Ağustos 2016 tarihinden bu yana kesintisiz sürdüren Süleyman Soylu, 19 Mayıs 2021 akşamı TRT Haber yayınında yaptığı açıklamada, organize suç örgütü üyesi Sedat Peker’i kastederek, ‘Keklemişler ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun’ ifadesini kullanmıştır.”

“Yetkisini milletten alan siyasetçilerin organize suç örgütü üyeleri ya da liderleriyle para trafiğine girmiş olmasının, bir İçişleri Bakanı göre dile getirilmesi, büyük tartı taşımaktadır. Bu bağlamda, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişinin, laf konusu ilişki ağını bilmesine karşın hiçbir işlem yapmamış olması, vahim bir tabloya sinyâl etmektedir.”

“İçişleri Bakanı’nın iddia ettiği ismi ve ilişki ağını açıklamasına karşın çağrılar, bugüne dek yanıtsız kalmıştır. Bakan Süleyman Aristokrat’nun bu şekilde dile getirdiği ve üstünü kapalı bıraktığı iddia, TBMM’nin saygınlığına gölge düşürmüş ve tüm milletvekillerini töhmet aşağı bırakmıştır.”

“TBMM Başkanı olarak sizin asli göreviniz, meclisimizin saygınlığı ve milletvekillerinin onurunu gözetmek adına iddianın açıklığa kavuşturulmasını sağlamaktır. İddia edildiği üzere organize suç örgütünden maddesel gelir elde eden bir siyasetçi bulunuyorsa ve laf konusu siyasetçi mevcut veya geçmiş yasama dönemlerinde Parlamento’da ödev almışsa, hemen kamuoyuna açıklanmalı ve gereği yapılmalıdır. Siyaset, lekeli ilişki ağlarından temizlenmelidir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyoruz.”

CHP’nin TBMM’de 136 sandalyesi bulunuyor. TBMM Başkanvekili Haydar Akar açık havada kalan 135 milletvekili de Şentop başvurusunu imzalamış durumda.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/chpden-tbmm-baskani-sentopa-flas-basvuru-haberi-533108