Sabahtan Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine tarafından İstanbul'da Sait A. (34) 2014'te ikinci evliliğini Çiğdem A.(38) ile yaptı. İlk evliliğinden bir kızı olan Sait A.'nin ikinci evliliğinden de 2015'te bir çocuğu oldu. İddiaya göre; Sait A. kadını aralıksız darp edip, hakaret ve tehditlerde bulunuyordu. Çiğdem A. yaşadığı geçimsizlik sebebiyle eşinden boşanmak istedi.

29 Haziran'da gece saatlerinde eve gelen Sait A., tehditler savurduğu eşini baştan darp etmeye başladı. Polisi aramaya kalkışan kadının elinden cep telefonunu çeken koca, 5 yaşındaki çocuğu A.'yı rehin aldı.

ÇOCUĞUNU BALKONDAN ATMAKLA TEHDİT ETTİ

Diğer kızı ve karısını evden kovarak kapıyı kilitleyen Sait A., ısrarlara karşın bir türlü çocuğu geri vermedi. Çiğdem A., teyzesini arayıp destek isterken, Sait A. o sırada asap krizi geçirdi.

Gelen polisleri görebilen Sait A., çocuğunu balkondan atmakla tehdit etti. İtfaiye ekipleri aşağı önlem alırken, Müzakere Polisi de ikna çalışmalarına başladı. Baba, mağdur çocuğu camdan dışarı sarkıttı ve diğer elindeki bıçakla çocuğunu öldüreceğini ve balkondan atacağını, daha sonra da kendisini atacağı yönündeki tehditlerini sürdürdü.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İki saat süren çabalara cevap vermeyen Sait A., bir vakit daha sonra bıçağı bırakıp alkol aldı. Çocuğu kucağına alıp balkonda geriye doğru sarkıp kendini ve çocuğunu atarak öldürmeye çalıştığı sırada kapıyı kırarak içeri giren polis, Sait A.'yı ve oğlunu son anda ölümden kurtardı. Sait A., polislerin içeri girmesi üzerine çocuğunu almamaları için balkondan geriye doğru sarktığını, eşinin kendisini aldatması nedeniyle bu hale geldiğini, ne yaptığının haberdar olmadığını, çocuğuna bıçak doğrultmadığını, polislerin gitmesi için çocuğunu balkona götürdüğünü demeç etti. Genç adam ifadesi ardından cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı göre olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Sait A. hakkında 'Altsoya Aleyhinde Bile Bile Öldürmeye Girişim, Cebir Korkutma ya da Aldanma Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Tehdit, Hakaret, Konutta Yağma' suçlarından müebbet talebiyle iddianame düzenledi. İddianame, ağır ceza mahkemesine gönderildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cocugunu-rehin-alan-babaya-muebbet-talebi-haberi-538633