Lafçı Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Megakent Belediye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüsü rehabilitasyonu gördüğü sağlık kurumundan bir video paylaşarak, 28 Ekim’de açılacak Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu ile alakalı bir müjde açıkladı.

İmamoğlu, evvel sıhhat gidişatı ile alakalı bilgi vererek “Salgın sürecinde kendinizi kaçınmaya itina gösterin. Bugün sağlık kurumundaki 4. günüm, her şey pozitif doğrultuda gidiyor. Çok iyi seziyorum. Tek yeisim sizlerden uzak kalmak” dedi.

10 GÜN FİYATSIZ

İmamoğlu açılışı yapılacak Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı alakalı müjdesini de “3 aydır reelleştirdiğimiz sınama sürüşleri problemsiz geçti. Bu hattın açılış merasimini 28 Ekim'de yapacağımızı çok evvelden duyurmuştuk. Sağlık Kurumunda olmam hasebiyle açılış merasimimizi erteledik ama metromuzun hizmete girmesini ertelemiyoruz. 28 Ekim Çarşamba günü öğlen saat 12.00 haysiyetiyle Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İstanbulluların hizmetinde olacak. Dostlarımız daha evvel 2 günlük bir fiyatsız kullanım tasarlamışlardı. Düşündüm ve bu hattın 10 gün süresince İstanbullulara fiyatsız kullandırılması gerektiğine karar verdim. Evet, bu hat alışkanlık yapsın diye 10 gün süresince fiyatsız olacak. Hayırlı kaderli olsun” lafları ile duyurdu.

AKP'Lİ İDAREYE TEŞEKKÜR ETTİ

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Bedelli İstanbullular; burada bir teşekkürü de İBB'nin evvelki idarelerine yapmak istiyorum. Zira bu hattın kaba inşaatı evvelki yarıyılda tamamlandı.

Elektromanyetik sistemlerinin de üretim işlerini tamamladık. Şayet bir merasim yapabilseydik, bu hatta hizmeti geçmiş evvelki başkanlarımızı da davet etmiştik, kurdelemizi birlikte kesecektik. Kısmet dokunulmuş. Tabi bu hattın bir de devamı var. Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş. Beşiktaş istasyonunda arkeolojik çalışmalar uzun vakittir devam ediyor.

Kabataş'ta da Mart ayından beri arkeolojik çalışmalar başladı. Öbür tünel ve istasyonlarda ise inşaat çalışmaları sürüyor. Gayemiz bu kısmı da 2022 senesinin ilk 6 ayı içinde açmak."

“DURDURULMUŞ METRO HATLARINI HİZMETE SOKMA SENEYİ”

Bu sene ve 2021, bizim için daha evvel durdurulmuş metroları hizmete sokma seneyi olacak” diyen İmamoğlu “Çok yakında Eminönü-Alibeyköy Tramvayı sefere başlayacak. Sonra gelecek sene Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri devreye girecek. Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ilk kısmını da 2021'in ilk yarısında açacağız. Ardında da sene sonuna doğru Dudullu-Bostancı Metrosu hizmete girecek. Yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ülkemize tekerrür hayırlı olsun. Unutmayın, 28 Ekim Çarşamba günü saat 1.:00'den itibaren 10 gün süresince fiyatsız olarak hizmetinizde olacak. Hepinize sıhhatli günler dilerim” lafları ile konuşmasını bitirdi.

İSTANBUL'UN İKİNCİ SÜRÜCÜSÜZ METROSU

Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, takribî 3 milyona yakın İstanbullunun yaşadığı 6 ilçeyi birbirine bağlayacak. 18 km uzunluğunda ve 15 istasyondan oluşan hat, İstanbul'un ikinci, Avrupa Yakası'nın ilk bütün otomatik sürücüsüz metrosu olacak.

Her istasyonda bir amir; her taşıtta ise sürücüsüz metro acil müdahale personelleri hazır bulunacak.

Günde 352 sefer yapılacak hat, tek doğrultuda saatte 70 bin İstanbulluya hizmet verebilecek. Toplam 80 trenle hizmet verecek hat, tek seferde 2 bin 160 yolcu taşıma kapasitesi ile dünyada 1. sırada yer alıyor.

İBB, hattın tasarım sürecinde bir ilki yaşama geçirerek, manili yurttaşlarla test sürüşü yaptı. Gelen arzlar güzergahında farklılıkların yapıldığı hattın tamamı, manili ulaşımına yüzde 100 uygun hale getirildi.

M7 Mecidiyeköy – Mahmutbey hattı, Mecidiyeköy istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metrosu ve metrobüsle; Karadeniz Semti istasyonunda Topkapı-Mescidi Selam tramvayıyla; Mahmutbey istasyonunda ise Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metrosuyla entegre olacak.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı bitirildiğinde, Alibeyköy istasyonundan bu hatta aktarma yapmak muhtemel olacak. Ayrıca İstanbul Havalimanı'na giden metro hattı bitirildiğinde Kağıthane istasyonundan aktarma yaparak havalimanına erişilebilecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com