Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından ABD’nin önde gelen afiyet kuruluşu Hastalık Denetim ve Önleme Merkezleri (CDC) bir izah etme yaparak maske kararını değiştirdi. Daha önce corona virüsü aşısı olanların maske takmasına gerek duyulmadığını ifade eden CDC yetkilileri Delta varyantının ülke genelinde baskın virüs haline gelmesiyle birlikte uyarısını değiştirdi.

13 Mayıs’ta aşı olanların maske takmasına gerek olmadığını duyuran CDC, “Kamusal kapalı alanlarda maske takılmasını tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi daha bulaşıcı olan Delta varyantının çabuk yayılması” açıklamasını yaptı.

Otobüs, uçak ve barınak gibi topluluk ve kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini yineleyen CDC direktörü Dr. Rochelle Walensky, okul binasından içeri giren herkesin de maske takması gerektiğini söyledi.

Walensky, “Son günlerde, Delta varyantının geçmişteki Covid-19 virüslerine göre fazla ayrı hareket ettiğine dair yeni bilimsel incelemeler gördüm. Bu virüs çoğunlukla aşı olmayanları etkilese de fazla nadiren aşı olanlar da hastalanabiliyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/delta-varyanti-yayilirken-abdden-maske-karari-haberi-536054