Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Açık Fikirli, kurumun 2021 için öngörülen ve 12.9 milyar lirayla çoğu bakanlığı sollayan bütçesi için “kısıtlı” tanımlamasını yaptı. Yazdığı makalede Diyanet'in bütçesine yapılan eleştirileri “art niyetli” olarak nitelendiren Aydınlatılmış, “Yıl sonu yaklaşırken her bütçe görüşmeleri sırasında olağan ayla getirdikleri Diyanet'e hücum alışkanlıkları, tamamına yakını personel giderleri harcamalarını içeren, yetkililerin inisiyatif yararlanma imkanları fazla fazla sınırlı bir bütçe için bir kadeh suda fırtınalar koparıyorlar” dedi.

“GÖNÜLLÜ PERSONEL”

Aydınlatılmış, Diyanet'in bütçesiyle uğraşılmasına Kurtuluş Savaşı örneğini de vererek tepki gösterdi. Okumuş, kaleme aldığı yazıda, “Çünkü biliyorlar ki, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a, zelzele-sel gibi afetlerden korona gibi hastalık salgınlarına değin her kritik anda dinç bir Diyanet İşleri Başkanlığı ve gönüllü personelleri faaliyete geçerek güzel ülkemizin birlik ve beraberliğine en büyük katkıları ve hizmetleri vermektedirler” ifadelerine yer verdi.

“BİRLİĞİ BOZAMAYACAKLAR”

Bütçeyi eleştirenler için “Diyanet İşleri Başkanlığı olduğu müddetçe bu ülkenin birliğini beraberliğini katiyen bozamayacaklar” diyen Ömer Aydınlatılmış, “Biliyorlar ancak hoş ülkemizin en ücra köşelerinde bile tüm gücüyle hizmet eden çok değerli din gönüllüsü, alanlarında yetkin arkadaş canlısı çalışkan hocalarımız doğruca öbür İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde mezhep çatışması, ırka dayalı bölücü çatışmaları körükleyemeyecekler” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com