Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal’ın haberine göre son günlerde medyadan yargıya pek çok alanda etkisini gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, toplamda 90’ı bulan yurt dışı müşavirlik ve ataşelik sayısı artacak. Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında Sao Paulo’dan Los Angeles’a, Budapeşte’den Varşova’ya dek öyle çok ülkede Diyanet için 17 yeni teşkilat kurulacağı belirtildi.

Karara tarafından, Dakka, Jakarta, Ottava, Budapeşte, Yaounde, Darüsselam, Varşova, Helsinki, Bangkok, Manilave Vagadugu’da Din Hizmetleri Müşavirliği açılacak. Los Angeles, Sao Paulo, Kudüs, Barselona, Filibe ve Odessa’da ise, Din Hizmetleri Ataşeliği kurulacak. Bu Nedenle 11 yeni müşavirlik, 6 yeni ataşelik çözülmüş olacak.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçilerinin, diplomatik misyonlarına iktidar göre üvey evlat muamelesi yapıldığı, beyefendinin görüşmelerine tercüman bile alınmadığı bir dönemde bu adım laik devletten öbür bir politikaya geçmektir” yorumunu yaptı.

“Diyanet’i Cumhur İttifakı’nın 3. kolu olarak piyasaya sürdüklerini söylüyorduk. Görünen O Ki sınırlarımız buna yetmemiş. ‘Yurtta barışma dünyada barıştırma’ yerine ‘ihvan politikası’ izleniyor” diyen Bayraktutan, “Bana kadar bu bir PR (halkla ilişkiler) çalışması. Hem içeride keza dıştan kaybettiği zemini galip gelmek için çabaları var” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/diyanet-isleri-baskanligi-amerikadan-asyaya-17-yeni-teskilat-kuracak-haberi-539104