Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında açık yer alan 30 kişilik kadroya tayin yapılacağını açıkladı. Devlete Ait Gazete’de bugün yayımlanan ilanda, yazılı sınav yapılmayacağı, sözlü sınav sonucuna göre açıktan görev yapılacağı duyuruldu.

Adayların kurumun web sitesinden sözlü imtihan için ön dilekçe yapabileceği kayıtlı duyuruda bir diğer evre uyarı çekti. Adayların, ön başvurularını onaylatmak için bir il veya ilçe müftülüğüne bizzat müracaat etmeleri şartı konuldu.

Diyanet, Ankara’daki merkez teşkilatında “Genel İdare Hizmetleri” sınıfında, “prodüktör, kameraman, montajcı, ses kayıtçısı, yönetmen, sunucu ve ışıkçı” ünvanlarında toplam 30 birey alacak. Sözlü sınava 2020 yılı KPSS puan sırası alınarak abes kadro sayısının üç katı aday çağrılacak.

SUNUCU İÇİN ÖZEL KOŞUL 

Adaylardan ünvanlarına göre yükseköretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun edinmek şartı aranıyor fakat sadece spikerlik için özel bir imtiyaz uyarı çekti. Sunucu ünvanına tatbik yapacak adaylar için 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösterir evrak tatmin edici olacak.

2019'da toplam 104 bin 814 personeli olan Diyanet, 2020'de bu sayıyı, sözleşmeliler hariç, yaklaşık 25 bin kişi arttırarak, 128 bin 469'a çıkarmıştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/diyanet-sozlu-sinavla-personel-alacagini-duyurdu-haberi-538306