Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine kadar BOTAŞ, evlere bahşedilen doğalgazda sosyal tarifeye geçilmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya geldi. Gaye, konut ve bölgelerin özelliği, vatandaşın alım gücüne göre bir tarife belirlenmesi, bakımlı gelirlerin daha düşük ücrete gaz kullanmasının sağlanması, hiçbir evin doğalgazının fatura nedeniyle kesilmemesi.

AK Parti Sancı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde havalar eksi 20, o civarda ve eksiye düştüğü süreçlerde bölgeyle ilgili bir çalışmanız var mı? Yani doğal gazın sübvanse edilmesi veya bedava verilmesine ilişkin" dedi.

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yaylacı, sosyal faturaya yönelik yaptıkları alıştırma ile ilgili data paylaştı.

Yaylacı, "Evsel konutlara kademeli ve kullanım yerine göre bir şekilde fiyat belirlenmesi ve satılmasıyla ilişkin bir çalışmamız var. Bu, şu anda son aşamaya gelmek üzere, yakın bir zamanda belirteceğiz" dedi.

Doğalgazla ilgili Türkiye genelindeki farklı fiyat uygulamalarına ilişkin sorulara da yanıt veren Yaylacı şunları söyledi: "BOTAŞ olarak biz, baştan aynı fiyattan gaz satıyoruz oysa dağıtım şirketleri bizden aldığı gazı kendi dağılma bölgesindeki müşterilerine satış zorunda. Bunu satarken ise EPDK kadar belirlenen bir tarifeyle yapmış oldukları yatırımlar, harcamalara ve müşterilerin gaz tüketimine emrindeki olarak bizden almış oldukları fiyatın üzerine sistem başvuru bedeli olarak öbür bir fiyata koyarak abonelerine satmaktalar. Bu yüzden kontrol bizde değil."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dogalgazda-sosyal-tarife-geliyor-haberi-542722