Burada hakikatleştirdiği mitingde Demokrat başkan adayı Joe Biden’a yüklenen Trump, “Tarihin en makûs başkan adayına karşı yarışıyorum. Kaybettiğimi düşünebiliyor musunuz? Kaybedersem tarihin en makûs adayına karşı kaybetmiş olurum. Çok becerili bir adaya karşı müsabakayı seçim ederdim” dedi. Trump, eşi Melania ile arasında geçen bir diyaloğu da seçmenlere aktardı. Trump, “First Lady’e sordum, ‘Tarihin en yakışıklı başkanı ben miyim?’ diye. O da ‘Evet netlikle’ cevabını verdi" dedi.

Trump, “Kim beni geçebilir diye sorduğumda, ‘Kennedy yakışıklıydı ama asla senin gibi değil’ dedi” ifadelerini kullandı.

Ardından Kaliforniya’daki Newport Sahili’nde bir bağış aktifliğine katılan Trump,  “Biden ailesi bir kabahat teşkilatıdır” dedi.

Öte yandan Başkan Trump, 2 haftadan az zaman kalan 3 Kasım tercihlerini kazanması için bir kilisede kutsandı. Hepsi de Kovid-19 geçiren Başkan Trump, Beyaz Saray Lafçısı Kayleigh McEnany ve Beyaz Saray Başdanışmanı Hope Hicks, Beynelmilel Las Vegas Kilisesi’nin kapalı salonunda tertip edilen ve suratlarca şahsın bulunduğu ayine maskesiz katıldı. Trump’a seslenen kilise liderleri, “Yaradan bana dedi ki, ‘Başkanınızın ikinci defa kazanmasını sağlayacağım’” gibi kahinliklerde bulundu.

Teker teker saydı

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en zengin başkanı olan Trump, kutsandığı kiliseye bağış yaptı. Ayin sırasında cebinden çıkardığı 20 dolarlık banknotları sayan Trump, 160 doları bağış kovasına attı.

‘Beklemeyin’

Başkan Donald Trump’ın Demokrat rakibi Joe Biden ise tercih aktifliği için bulunduğu Kuzey Carolina’da seçmelere bir an evvel rey kullanma çağrısı yaptı.

Joe Biden, tutulan ivmenin kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, “Beklemeyin, bugün rey kullanın” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’de takribî 28 milyon seçmen ya posta yoluyla ya da tanımlanmış rey verme merkezlerine giderek seçimlerini belirtmiş gidişatta.

Kaynak: www.sacitaslan.com