Kanal D'de Renkli Sayfalar programının bugünkü konuğu olan Dr. Arif Aslan izlyecilerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Rüyalara çok önem verir. Rüyanın kaderin cüzü olduğuna inanıyor. Peki Dr. Arif Aslan kimdir?

12 Haziran 1957 yılında, Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Güçlüköy’de doğdu.

1981 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü (Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi) bitirdi. 26 Aralık 1983’te, Ovacık’ta (Tunceli) 1 yıl öğretmenlik yaptı.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitapları ile Sosyal, Kültürel ve Dini konularda kitaplar yazdı. Bosna Savaşı Sırasında “Aydınlar Hareketi” ile birlikte Bosna’ya gitti, olayları yerinde gördü ve incelemelerde bulundu. Gözlemlerini bir dizi halinde Zaman Gazetesine yazdı.
 
2001-2004 yılları arasında Eğitim Psikolojisi üzerine Mastır; 2004-2009 yılları arasında da genel psikoloji üzerine doktora yaptı. Özellikle Ruhsal ve Parapsikoloji konularında çalışmalar, araştırmalar yaptı, yerinde ve kişiler üzerinde çeşitli incelemelerde bulundu. Birçok yanlış konunun düzeltilmesi için çalışıp uğraştı.
 
Zaman, Akşam ve Güneş Gazetelerinde süreli olarak günlük yazılar yazdı. Ayna Dergisi, Sızıntı, Zafer, Kırkikindi, Cuma ve Nokta Dergilerinde yazıları, röportajları yayınlandı. Bunların yanı sıra yıllarca konferanslar, seminerler verdi ve panellere, kutlama ve sohbetlere katılıp konuşmacı olarak yer aldı.
 
2008-2009 yılları arasında, Star TV’de yayınlanan “Arım Balım Peteğim” programına sürekli olarak Dinî, Psikolojik, Sosyal ve Kültürel konularda danışmanlık yaptı. Çeşitli televizyon kanallarına günlük ve daimi konuk olarak katıldı. Halkın anlayacağı temiz bir Türkçe ve anlaşılır bir dille, doğru ve samimi yorumlar yaparak gerçeğin ve temiz inançların kazanılmasına çalıştı.