Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre geçtiğimiz aylarda İstanbul'da alana gelen hadisede 36 yaşındaki A.A., e-ticaret sitesi üzerinden telefon satın almak istedi. Genç adam gördüğü bir duyuruda maliyetini uygun bulduğu telefonun satıcısı ile bağlantıya geçti.

"PARAYI YOLLAMAZSAN BAŞKASINA SATACAĞIM"

Telefonu bültene koyan 40 yaşındaki B.Y., duyuru için başka birisiyle görüştüğünü, parayı yollamazsa satacağını söyledi. Telefonu almak için duyuru sahibinin hesabına 2 bin 100 lira yollayan genç adam tekerrür satıcı ile iletişim kurarak parayı yolladığını söyledi.

"TELEFONU BAŞKASINA SATTIM, HESABIM BLOKELİ PARANI YOLLAYAMAM"

B.Y., parayı yollayan genç adama parayı geç yolladığını bu sebeple telefonu başka bir alıcaya sattığını söyledi. A.A., bunun üzerine parasının tekerrür iade edilmesini istedi ancak B.Y., parayı yolladığı hesabında bloke olduğunu bu sebeple yollayamayacağını ifade etti. Dolandırıldığını kavrayan genç adam savcılığa müracaat eterek kuşkulu hakkında davacı oldu.

SAVCILIK ASLI ORTAYA ÇIKARDI

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vakayla alakalı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında hesapları tahlil altına alınan B.Y.'nin, A.A., tarafından sevk edilen parayı sürüklediği hesaplarında bloke bulunmadığını tespit etti.

10 YIL MAPUSU İSTENİYOR

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda B.Y., hakkında "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Müesseselerinin Vasıta Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" kabahati kapsamında 10 seneye kadar mapus istemiyle iddia belgesi tertip edildi.

Kuşkulu ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde egemen karşısına çıkacak.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com