Lafçı Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergesiyle Merkez Yürütme Heyeti Merkez Yönetim Kurulu Azalığı ve Dış İlişkilerden Mesul Genel Başkan Yardımcılığı misyonuna Efkan Ala getirildi.

Efkan Ala, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün ardından İçişleri Bakanı olarak yaptığı “17-25 Aralık’ta 81 şehir emniyet müdüründen 74’ü FETÖ’cü çıktı” açıklamasını dikkat toplamıştı.

Ala, 2016 senesinde üç yıldır sürdürdüğü İçişleri Bakanlığı misyonundan istifa etmişti. 2018 milletvekili tercihlerinde AKP Bursa Milletvekili olarak Türkiye Büyük Halk Meclisi'ne giren Efkan Ala, AKP'de Merkez Karar ve İdare Heyeti MKYK Azası olarak misyon yapıyordu.

EFKAN ALA KİMDİR?

1965 Erzurum Oltu doğumlu olan Efkan Ala, orta ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Kısmında bitirdi. İktisat alanında yüksek lisans yaptı. Yurt dışı stajını İngiltere’de bitirdi.

Muhtelif ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra Tunceli Vali Dayanakçılığı misyonuna soyulan Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü ve Şehirler Yöneti Daire Başkanlığı misyonlarında bulundu.

Efkan Ala, Turizm Bakanlığında Turizm Eğitimi Genel Müdürü ve Turizm Bakanlığı Müşaviri olarak misyon yaptı.

2003 senesinde Batman Valiliği'ne, 2004 senesinde Diyarbakır Valiliği'ne soyulan Efkan Ala, Diyarbakır Valisi iken 2007 senesinde Başbakanlık Müsteşarlığı misyonuna getirildi.

2013 senesinde İçişleri Bakanlığı misyonuna getirilen Efkan Ala 61. 62. 64. ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak misyon yaptı. 2016 senesinde bakanlık görevini parçaladı.

Kaynak: www.sacitaslan.com