Sözcü Gazetesi'nden Kâinat Demirdaş'ın haberine göre bayram tatilinin bitimiyle vaka sayılarının artacağını belirten Uçar, şöyle konuştu:

"Çünkü aşılamalarla birlikte siyasi iktidarın tedbirleri gevşetmesi sonucunda ırk fazla belirgin bir gevşeme sürecine girdiler.

Bakanlığın açıkladığı olgu sayıları da vaka sayılarının ileriki günlerde de artacağını gösteriyor. 1 ay öncesine değin hastanelerde corona hastalarına fazla rastlamıyorduk fakat son birkaç gündür corona virüsüne yakalanmasından nedeniyle çare altına alınan çoğu insan var.

Kaldı ki iki doz aşısını olmuş veya daha önce corona olmuş kişilerde de bu tablo var. Uyarı edilmediği müddetçe bu tabla daha da ağırlaşacak. Maske, mesafe bitti. Düğünler devam ediyor, toplantılar devam ediyor.

Düğünlerde, toplantılarda maske takanların oranı yüzde 10-15’i geçmiyor. Normalleşme dediler, daha aşılama bitmeden cümbür cemaat normalleşmeye geçti. Yalnızca düğünlerde yok, sokaklarda da böyle. her yerde şahane bir yoğunluk var. Adamakıllı normalleşmeye dönmüş Türkiye."

“DEVLETİN NORMALLEŞME PLANI YANLIŞ”

Devletin normalleşme planının ve vatandaşa aktarılışının hatalı olduğunu söyleyen Uçar, şu ifadeleri kullandı:

"Devletin, normalleşmeden önce yaptığı kongrelerde, toplantılarda, açılışlarda, bütün Türkiye'de yaşananlar hepimizin malumu. Daha önce Tabip Odası olarak uyarılarda bulunmuştuk.

Bütün bunlardan sonra yurttaş, ‘Bir şey olmaz’ diyor.  Aşılama oranı çok abartıldı, bu nedenle vatandaşın yüzde 90'ı bakımlı, olgu sayılarına rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davranılıyor. Kurban Bayramı tatilinin bitimiyle corona virüsü vakaları da Delta varyantı da inanılmaz bir şekilde artacak. Buna ne önlem alınabilir? Bir taraftan idareli sıkıntılar var.

Tedbir alırsın, insanların iş yerlerini kapatırsın, onlara takviye edersin, bir de seri bir şekilde aşılamayı bitirirsin. Bunların hepsi yapılması gereken şeyler. Ama tümü ekonomiye dayanıyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/elazig-tabip-odasi-baskani-asilama-bitmeden-normallesmeye-gecildi-haberi-535872