Sözcü Gazetesi'nden Ümit Türk'ün haberine tarafından Belirli Çölaşan'ın, 18 Aralık 2014'te yayınlanan “İki taraf da özür dilesin” başlıklı köşe yazısı nedeniyle yargılandığı davada karar çıktı. Çölaşan hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üstüne ‘hakaret' davası açılmıştı.

YARGITAY KARARI BOZDU

İstanbul Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan suçlama sonucunda Çölaşan'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Çölaşan'ın avukatı İsmail Yılmaz, lokal mahkemenin verdiği karara itiraz etti. Temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay, itirazı haklı buldu ve beraat kararı verilmesi için lokal mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay'ın bozma ilamından daha sonra dava, Küçükçekmece 2. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde önceki gün her yerde görüldü. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada, ‘Köşe yazısının, bir bütün halinde değerlendirildiğinde kanımca Cumhurbaşkanının şahsına karşın olmadığı, hükümet ve parti politikalarının eleştirilmesi nedeniyle sarf edilen sert ve vahşi ifadeler olduğu anlaşılmaktadır' dedi ve temize çıkma verilmesini istek etti. Duruşma, Emin Çölaşan'ın beraatına karar verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/emin-colasan-cumhurbaskanina-hakaret-suclamasindan-beraat-etti-haberi-530785