İstanbul’da “Sarallar” adlı örgüte yapılan operasyonda Erdal Acar’ın da örgüt yöneticisi iddiasıyla yakalandığı öne sürüldü.

Binden fazla polisin katıldığı operasyonda 117 kesin olmayan yakalandı. Aramalarda ise 52 silah, bin mermi ve çok yüklü miktarda para ele geçirildi.

Operasyonu İstanbul Emniyeti’ne tabi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi.

İstanbul’un özellikle Anadolu Yakası’nda etkinlikler yürüten ve liderliğini  Alaattin Saral olarak aşina İlyas Saral ve Ertan Acar’ın yaptığı bir suç örgütüne karşın İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin’de fazla sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

117 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon anları polis kameralarına yansıdı.

Kabahat örgütünün fazla sayıda “Kaliteli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bile bile yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet” suçlarına karıştıklarının belirlendiği ifade edildi.

ERDAL ACAR’A GÖZALTI

Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız silah, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, fazla sayıda çek, bono ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Operasyonda İş Adamı ve Beşiktaş Spor Kulübü Eski Yöneticisi Erdal Acar da gözaltına alındı. Erdal Acar’ın “Çete Elebaşı” sıfatıyla gözaltına alındığı açıklama edildi.

Beykoz’daki villasında gözaltına alınan Erdal Acar ve diğer şüpheliler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/erdal-acarin-gozaltina-alinma-nedeni-belli-oldu.html