Sabahtan Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine kadar 39 yaşındaki Şükran Yavuz, 41 yaşındaki Mehmet Yavuz ile evliydi. İstanbul Eyüp'te yaşayan çift, 51 yaşındaki iki çocuk babası Rıza Hür ile komşuydu.

Genç bayan balkona çıktığı sırada bahçedeki tavuklara sesleniyormuş gibi yaparak, 'Hey yavrum hey' biçiminde taciz içerikli sözler sarf ediyordu. Genç kadına bakarak şeftali yediği nispetli bir şekilde gösterme yaparak alkışlama yaptığı, ıslık çaldığı ve herhangi bir kedi gördüğünde "pisi pisi" biçiminde hareketler yaparak mağdur kadına yönelik olarak ıslık çaldığı, türkü söyleyerek, sarkıntılık eylemlerini her geçen gün arttırarak yineliyordu. Sokağa çıktığı anda kendisini takip eden Rıza'nın tacizlerinden bıkan genç kadın uzun vakit durumu eşinden sakladı.

Tacizlerin boyutu büyüyerek ilerlemeye devam ederken mağdur kadın yaşadıklarını eşine anlattı.

Yavuz çifti, Rıza Hür'ün kapısına gitgide artarak konuşmak istedi. Merdivenlerde Rıza'yı bekleyen Yavuz, 'Sen bu kadından ne istiyorsun' şeklinde konuşmaya başladığı sırada coşmuş adam kapıdan çıkarak Mehmet Yavuz'u itekledi.

Aldığı darbeyle merdivenlerden yuvarlanan genç adam, olay uygun beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Eşinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan genç adam, hayatını kaybetti. Durum sebebiyle şikâyetçi olan Şükran Yavuz'un ihbarı sonrası Rıza Bağımsızlık gözaltına alındı.

İfadesi arkasından adli kontrol şartıyla hür bırakılan Serbest hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma dahilinde ifadesi alınan Şükran Yavuz, kendisine cinsel tacizde yer alan komşusu Rıza Serbest'ün tacizlerine devam etmesi üzerine durumu eşine söylediği, kendisine yönelik sarkıntılık mahiyetinde eylemler sergilememesi konusunda uyardığını ve arkadaşlarına yaşadıklarını anlattığını belirtip, takviye istediğini ve eşinin başına gelen bu olay sebebiyle eşini kaybettiğini anlattı.

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Rıza Hür hakkında, 'Kasıtlı Olarak Adam öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Savcılık, Kasıtlı Olarak Öldürme eylemini gerçekleştirdiği, bahse konu harici soruşturmaya konu adam öldürme olayının çıkış sebebinin müştekinin program metni arz edecek şekilde müştekiye yönelik sarkıntılık eyleminde yineleyici mahiyette davranışlar göstermesinden kaynaklı cinsel taciz eylemini gerçekleştirdiği, gerekçesiyle bir de cinsel taciz suçundan dava açtı.

Rıza Bağımsızlık hakkında yargılandığı duruşma kadar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/esini-korumak-isterken-can-verdi-haberi-534325