Lafçı Gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre hadisenin ardından Kazanç Vergisi Şube Müdürlüğü, Merkez Şube ve Motorlu Vasıtalar ve Veraset Müdürlüğü temkin emelli hizmete kapatıldı. Türk Ofis-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan, Vergi Dairesi'nde lüzumlu temkinlerin alınmadığını belirterek, Pazartesi günü yapılan testler sonrasında 40 bireyin testinin pozitif çıktığını söyledi.

ELASTİK ÇALIŞMAYA GEÇİLMEDİ

Arslan, corona virüsü olaylarının çoğalması sebebiyle müesseseye elastik çalışmaya geçilmesi için yazı yazdıklarını belirterek şunları kaydoldu:

"26 Ağustos'ta bir genelge yayınlandı mutasyonlu mesaiyle alakalı. Vergi Dairesi 14 Eylül itibariyle bu uygulamayı kaldırdı. Biz Türk Ofis-Sen olarak 22 Eylül'de yazı yazdık. Eskişehir'de salgının çoğaldığını belirterek, 550-600 bireyin çalıştığı müessesede mutasyonlu olarak mesaiye devam edilmesini istedik.

Zira paklik, dezenfektan ve maske mevzusunda kasvetler yaşandı. Müesseseden bize ‘Lüzumlu görürsek uygulamaya başlarız' biçiminde yanıt verildi. Pazartesi günü yapılan testlerde de 40 bireyin neticeyi pozitif çıktı."

75 BİREYE TEST YAPILDI 40'I POZİTİF

Pazartesi günü müessesede 75 bireye test yapıldığını ifade eden Arslan, laflarını şöyle sürdürdü:

"Pazartesi günü salgın, Eskişehir Vergi Dairesinde patladı. 75 bireye test yapıldı ve 40 şahıs pozitif çıktı. 40 şahıstan 2'sinin vaziyeti ise ağır. Semptom gösteren dostlar var. Onların da konutlarında rehabilitasyonlarına başlandı.

Çay ocağında ve paklik personelinin de testi pozitif çıktı ki bu dostlar tüm müesseseyi dolaşan dostlarımız. Yemekhanede de çıktı ve bugün itibariyle yemekhane de kapatıldı.

Müessesede çalışan herkese test uygulanmadı. 600 bireyin çalıştığı bir müessesede ilk etapta 75 bireye test yapıldı ve 40 bireyde virüs çıktı. Başka kimseye yapılmadı. Düşünün tuvalet pakliği dahi yeterince yapılmadı.

Kazanç Vergisi Şube Müdürlüğü, Merkez Şube, Motorlu vasıtalar ve veraset Müdürlüğü temkin emelli kapatıldı. Yönetimsel Mali İşler Grup Müdürlüğü ateş ölçmede, maske dağıtmada ve dezenfektan mevzusunda lakayt davrandılar."

MÜESSESEDE DOKTOR DAHİ YOK

Yurttaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Arslan şunları söyledi:

"Yurttaşlarımız bu mevzuda duyarlı olmalılar. Çok acil ve ehemmiyetli bir işleri olmadıkları sürece Vergi Dairesine gelmesinler.

Vergi Dairesine gitmek yerine internet civarında İnteraktif Vergi Dairesi linkini kullanarak harekâtlarını internetten halletsinler.

Biz Türk Ofis-Sen olarak yetkililerden vaziyeti ele alıp evvel çalışan sıhhatini sağlayacak etrafın oluşturulmasını ve tüm personele test yapılmasını arz etmekteyiz. Şu an 600 bireyin çalıştığı bir müessesede doktor dahi bulunmuyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com