Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar son olarak ABD Devlet Başkanı Joe Biden, salgınla ilgili sosyal medya platformlarını niyet alan direktifler yapmıştı. Biden’ın açıklamaları özellikle Facebook’un hisselerinde sert düşüşlere niçin olurken platformlar ve hükümet aralarında da gerginliklere niçin oldu.

Biden, salgının aşısız millet aralarında yaşandığını ve aşı yaptırılmamasının nedeni olarak da sosyal medyada yayılan hatalı bilgiler olduğunu söylemişti. Biden’ın açıklamalarına aldırışsız kalmayan Facebook da kullanıcıları aralarında aşılamanın arttığını bahis ederek tepki göstermişti. sosyal ağ devi, iki yıl sonra “aşı öldürür” anlamına gelen etiketi engellemek için girişimlere başladı.

Bir Facebook sözcüsü CNN’ye verdiği demeçte, “Bir hashtag’in politikalarımızı ihlal edip etmediğini belirleme sürecimiz, içeriğin yüzdesi de dahil almak üzere dağıtılmış faktörleri içeriyor” dedi.

Fakat Facebook’a ait olan Instagram, 2019’da #VaccinesKill hashtag’ini alıkoymak için adımlar atmıştı. Bir Facebook sözcüsü CNN’e bu tutarsızlığın, şirketin Instagram’daki politikalarını ihlal ettiği saptama edilen içeriğin manâlı bir boyuta ulaşmasından kaynaklandığını, Facebook’taki içeriğin ise hashtag’i engellemek için o eşiğe ulaşmadığını söyledi.

Sözcü, “Bundan Böyle Facebook’taki #Vaccineskill hashtag’i, COVID-19 ve aşılar hakkındaki yanlış bilgilere karşısında politikalarımızı ihlal ediyor ve aramayı engelledik” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/facebook-o-hashtagi-engelledi-haberi-535820