Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar İletişim Başkanı Fahrettin Altun, merkezi Amerika Birleşmiş Devletleri’nde bulunan bir vakfın Türkiye’de bazı medya kuruluşlarını fonladığına dair iddiaları yakından takip ettiklerini belirtti.

Türkiye Anayasası’nın haber alma ve verme özgürlüğünü teminat altına aldığını hatırlatan Altun, serbest basının, demokrasinin belkemiği olduğunu vurguladı.

BİR DÜZENLEME İHTİYACI OLDUĞU AÇIK

Medyanın, iç ve dış vesayet odakları tarafından ilgi duyulan bir alan olduğunu da bildiklerini aktaran İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

“Bir Takım yabancı liderlerin Türk siyasetini dizayn etme gaye ve gayretlerini dobra dobra ifade ettiği bir ortamda, hiçbir tanıdık olmayan devlet ve kuruluşun medya sektörüne farklı alanlara yönlendirilmiş fonlar sağlamasını söz konusu çıkar ve hedeflerden bağımsız yorumlayamayız.

Kimsenin şüphesi olmasın oysa; ne basın özgürlüğü ne de bir diğer bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız. Yeni kisveler aşağıda beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz. Tanıdık Olmayan devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla ülkemizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenleme ihtiyacı olduğu açıktır. Bunun örneğini Amerika Birleşmiş Devletleri’nde görmemiz mümkündür.

Mesela ABD’de tanıdık olmayan devletler kadar fonlanan medya kuruluşları, altı ayda bir ABD makamlarına çalışmaları hakkında ayrıntılı öğretmek durumundadır. Türkiye’de de benzer statüde etkinlik gösteren, aracısız olarak tanıdık olmayan devletler kadar fonlanan çeşitli medya kuruluşları bulunmaktadır. Bunlarla ilgili kamu düzeninin korunması ve halkımızın içten haber hakkının güvence altına alınması amacıyla, ihtiyacımız olan düzenlemeleri en kısa sürede tamamlayacağız.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fahrettin-altundan-medyaya-duzenleme-sinyali-haberi-535818