Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Ofis Amirliği ekipleri 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapmıştı.

Savcılıktan alınan izinde İstanbul ve Yalova, Şanlıurfa ve İzmir’de daha önceden tespit edilen fazla sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapılmıştı. Baskınlarda 37’si bayan 113 birey gözaltına alınmıştı.

100 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Şüphelilerin aynı devre mülkleri veya arsaları bir fazla kişiye satarak milyonlarca liralık vurgun yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin ‘call center’ kurarak kendilerine kurban buldukları, onları devre mülklerini güya yabancılara satma vaadiyle kandırdıkları belirlendi.

Mağdurların ifadelerine kadar şüphelilerin şirket merkezlerine çağırdıkları kurbanlarının telefonlarını kısa süreliğine alarak, banka uygulamalarını indirip, kredi çektikleri bu paraları şirket hesaplarına aktardıkları belirlendi. Bir Takım olaylarda devre-mülklerini satış isteyen vatandaşları kandıran şüphelilerin onlara yeni devre mülklerde sattıkları da belirlendi. Dolandırıcılık çetesiyle ilgili 100 mağdurun ifade vererek davacı olduğu öğrenildi.

8 MİLYON LİRA KAPTIRAN MAĞDUR ŞİKAYETÇİ OLMADI

ÖTE TARAFTAN ikna kabiliyeti yüksek gençleri çalıştırdığı öğrenilen üçkâğıt şebekesine 8 milyon lira kaptırdığı tespit edilen bir mağdur ise polis ekipleri tarafından şikayetçi olması konusunda ikna edilemedi. Çete elemanlarına inandığını söyleyen mağdurun “Onlar benim paramı verecekler” diyerek davacı olmadığı öğrenildi.

YILLAR ÖNCE DATALARI ÇALDIĞI İDDİA EDİLDİ

Çete lideri olduğu iddia edilen A.F.(35)’nin 8 sene öncesine değin çalıştığı yasal bir Devre-mal satış şirketinden ayrılırken, tip datalarını çaldığı, bu bilgileri kurduğu dolandırıcılık yapan yeni şirketinde kullandığı öğrenildi. A.F.’nin yaptığı dolandırıcılıklarda kısa sürede bir servet edindiği, 13 milyon lira layık Ferrari marka bir araba aldığı, Yalova’da lüks bir evi bulunduğu belirlendi. Şüphelinin Sarıyer’de oturduğu villasının kirasının ise 30 bin lira olduğu öğrenildi.

LÜKS OTOMOBİLLERE, TAPULARA EL KONDU

Suç Gelirleri ile Uğraş Ofis Amirliği ekipleri dolandırıcılık çetesiyle ilgili yaptıkları çalışmada ise kabahat geliriyle alındığı iddia edilen 24 tapuya el koydu. El konulan tapular aralarında Yalova’da 9 daire, 3 arsa, Ankara’da 4 daire, Sarıyer’de 1 daire, 2 arsa, İstanbul’da 2 tarla ve 3 dükkanın da bulunduğu öğrenildi. ÖTE YANDAN aynı nedenle el konan çete lideri A.F.’nin de kullandığı 13 milyon lira değerindeki Ferrari marka aracın da bulunduğu 19 araba, Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

MAĞDUR “AYNI YERİ 50 KİŞİYE SATMIŞLAR”

Olayın mağdurlarından Sabahattin Balkaya , “Beni Yalova’da bir termal siteye günü birlik ziyafet ettiler biz de gittik, gitmez olaydık. Akşam değin bize sunum yaptılar. Devremülk tanıtımı yaptılar. Bir odayı 50 kişiye satıyorlar. İstanbul’a geldiğimde beni Mecidiyeköy’deki bürolarına çağırdılar. ‘Siz hatalı bir operasyon yapmışsınız biz bunu düzeltelim’ dediler. Bana 5 tane dosya değiştirttiler. Benim şimdi 1 milyon liraya yakın zararım var” dedi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ferrarili-sebeke-liderinden-buyuk-vurgun.html