Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine kadar TBMM'de Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde lüks Mercedes makam araçları tartışıldı. HDP'li Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, “10 milyon liralık Mercedes ile Meclis'e geliyor, yerli arabaya binsin” eleştirisinde bulundu. Oktay ise “Ben Mercedes meraklısı, lüks yaşamış biri değilim. Devleti temsilen genel dilekçe neyse ona uyarım. Popülist yaklaşımlarla şov için bisiklete de binmem. Bisiklete binmekten mutlu olurum bambaşka lakin gösteri amaçlı değil'' dedi.

Paylan geçen hafta da Gençlik Spor Bakanı Muhammed Kasapoğlu'nun Mercedes marka makam aracının 10 milyon lira bedel olduğunu söylemişti.

Oktay, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken de pandemi sürecinde 11 Mart 2020-22 Kasım aralarında 85 bin 913 şirket, esnaf ve sanatkar işletmesinin kapandığını, 357 bin de yeni şirket, esnaf, sanatkar işletmesi açıldığını söyledi. Bir soru üstüne “S-400 füzeleri depolarda çürümüyor'' diyen Oktay, “Miktar ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıkları planladığımız şekilde devam ediyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com