Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine tarafından mahkemenin Metin Şentürk hakkında adaletli yargılamayı etkilemek suçundan davacı olmasını isteyen Fulya Kalkavan avukatı Istek Şahbaz yoluyla İstanbul Aile Mahkemesine başvuru verdi. Dilekçesinde sanatçının görme engelli olmasını kullandığını ileri sürdü.

Dilekçede, Metin Şentürk'ün mahkemenin her tarafta yargılama için karar vermesi için yargı organlarını nesnel ve yasal incelemeden vazgeçirerek kamuoyu ve medya baskısı sonucunda karar verilmesini sağlamaya çalıştığı iddia edildi.

SEMPATİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR

Metin Şentürk'ün görme engelli olmasını da kullandığının yer aldığı başvuruda, “Amaç gayrı yasal biçimde lehine sempati yaratmaktır” dendi. Şentürk'ün basına verdiği demeçlerle kamuoyu desteğini alarak  lehine karar verilmesini sağlamak olduğunu gösteren Fulya Kalkavan dilekçesinde, “Evlenirken, işini ifa ederek mal varlığını kazanırken görme engelli değilmiş de yarı sadece boşanmanın ve evliliğin yükümlülüklerine gelince görme engelli oluvermiş gibi hitabe söz konusudur” dedi.

ADİL YARGILAMAYI ETKİLİYOR

Metin Şentürk'ün görme engelli olmasının ne bu davaya ne de kaybettiği boşanma davasına ve taraflar arsındaki ilişkiye ne de uygar kanunun uygulamasına etkisi olmadığının vurgulandığı dilekçede mahkemenin, Metin Şentürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fulya-kalkavan-eski-esi-metin-senturku-sikayet-etti-haberi-542204