Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Gamze Açar, geçen hafta sonu ilçedeki bir termal otelin beşinci katından düşmüş halde bulunmuş, kaldırıldığı sağlık kurumunda yaşamını kaybetmişti. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında R.D, kardeşi M.D. ve dostları M.E.D. hapsedilmiş, iki kuşkulu ise adli hakimiyet koşuluyla özgür vazgeçilmişti.

Edinilen bilgiye göre kuşkululardan R.D. “cinsel atak” ve “isteyerek öldürme”; öbür iki kuşkulu M.D. ve M.E.D. ise “isteyerek öldürme” suçuna hapsedildi.

Açar’ın, Kızılcahamam’da kuşkuluların çalıştığı termal otelin verdiği iş bültenindeki telefon numarasını arayarak, kuşkulularla temas kurduğu tanımlandı. Genç kızın, hadiseden dün öğle saatlerinde kuşkulularca Keçiören’deki bir adresten arabayla alınarak Kızılcahamam’a getirildiği tespit edildi. Kuşkululardan R.D., sabaha karşı balkondan baktığında genç kızın hareketsiz vücudunu gördüğünü iddia etti. M.E.D. ise içki içtikten sonra yattığını, sabahleyin kendisini uyandıran R.D.’den kızın vefatını dinlediğini öne sürdü. M.D. ise hadise sırasında bir başka odada bulunduğunu beyan etti.

R.D.’nin, kızın uyuşturucu krizine girdiği istikametindeki iddiası üzerine ise genç kızın vücudundan alınan kan ve idrar misalleri Adli Tıp Müesseseyi’na sevk edildi. Cinayet Ofis Amirliği takımlarınca, genç kız ve R.D’nin kaldığı odada duvara monte edilmiş televizyonda darbe neticeyi oluşan kırık tanımlandı. Aynı odadaki kap kacağın da kırık olduğu bilindi.

Odadaki eşyalardan alınan Deoksirübo Nükleik Asit misalleri de tahlile sevk edildi. Oteldeki güvenlik kameralarının ise çalışmadığı tespit edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com