Sabahtan Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine kadar özel bir şirkette idareci olarak çalışan Tülin Güzel’in (55) başına gelen dolandırıcılık pes dedirtti. Hoş, 2 sene önce arkadaşları aracılığıyla Önder Oktay (49) ve eşi Ebru Oktay (42) ile tanıştı.

Kendisini yapımcı ve iş insanı olarak tanıtan Önder Oktay, eski Hak Bakanı Seyfi Oktay’ın oğlu olduğunu fakat nüfusunun küçükken amcasının üstüne geçirildiğini söyledi. Ancak Seyfi Oktay’ın oğlu değil yeğeniydi.

bununla beraber Gelecek Partisi’nin İzmir Konak İlçe Başkanı olan Oktay, bir vakit daha sonra Hoş’in İstanbul’daki evine giderek bir teklifte bulundu. İmarlı arsa kiralayıp otel yaparak işlettiğini ve devletten takviye aldığını bildiren Oktay, Güzel’in de karşılıklı olmasını istedi. Hoş yaklaşık 3 milyon lirasını Oktay’a verdi. İzmir Çeşme’de bir otele karşılıklı olacağını düşünen Hoş, bir gelişme olmayınca Oktay’ı aradı.

Tehditlere maruz kalan bayan soluğu savcılıkta aldı. Başsavcılık soruşturma başlattı.

Savcılık, iddiaları reddeden Oktay ve eşi hakkında dolandırıcılığa dair fiziksel kanıt olmadığı gerekçesiyle 15 Şubat’ta takipsizlik verdi.

Güzel’in itirazı üstüne geçtiğimiz ay İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği ise dosyayı baştan değerlendirdi.

Hâkimlik, Önder Oktay’ın Tülin Hoş’i bakanlar, bakan yardımcıları, vakıflar ve Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak ikna edip parasını alarak dolandırdığının altını çizip dava açılmasına karar verdi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/gelecek-partili-isimden-3-milyon-liralik-vurgun.html