Uyruk Gazetesi'nden Elif Altın'ın haberine tarafından daha sonra bu videoyu şantaj amacıyla kullanarak N. P.’yi münasebete zorladı. N. P.’yi görüntüleri ailesine göndermekle tehdit eden Hasan Gurup, N. P. kendisinden şikayetçi olunca görüntüleri sosyal medyada yayınladı.

SAVCI: "9 AY BOYUNCA SUSTU"

Görüntülerin sosyal medyada yayınlandığını öğrenen N. P., Hasan Gurup’tan görüntüleri kaldırmasını istedi fakat iddiaya göre Gurup, N.P.’yi Özgecan Arslan gibi öldürmekle tehdit etti. Bunun üzerine N. P., koruma kararı aldırdı fakat Gurup, koruma kararını sürekli ihlal etti.

Soruşturma sonunda savcılık “cinsel istismar”, “şantaj” ve “korkutma” suçlarından takipsizlik kararı verdi. Kararda, ‘9 ay boyunca susması hayatın alışılmış akışına tutarsız’ denildi. Bu karara itiraz edildi fakat savcılık Hasan Gurup ve diğer değişken Meryem Kötekli hakkında tutuksuz yargılanmak üzere “müstehcenlik” suçundan dava açıldı.

‘İĞNE ENJEKTE ETTİ’

Mersin 21. Asliye Cinayet Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki N. P., başından geçenleri şöyle anlattı: “Beraber evine gittik. Birlikte alkol aldık. Bir bardak içtikten daha sonra başım dönmeye başladı. İğneyle bir şey enjekte etti. daha sonra dosyada mevcut olan videoyu çekmiş. Daha Sonra benimle her yerde münasebete girdi ve tekrar video çekmiş. Tartışınca görüntüleri Twitter'da paylaşmış.”

Şahit Fırat Şan ise ifadesinde, Hasan’ın kendisine N. P.’nin müstehcen videosunu izlettiğini söyledi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı ise her iki sanığın da “müstehcenlik” suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya değin hapisle cezalandırılmasını istek etti.

‘PSİKOLOJİM MAHVOLDU’

ŞU ANDA 18 yaşında olan N. P., Uyruk’e konuştu. “Çocuğun cinsel istismarı”, “şantaj” ve “tehdit” suçlarından şikayette bulunduklarını ifade eden N. P. “Ama 4 ay boyunca savcı dosyaya bakmadı. Eylül 2020’de durum basına yansıyınca hemen 2 kararsız de gözaltına alındı. Akrabaları, arkadaşları ve yakın çevresi benimle ilgili savcılığa asılsız şikayetlerde bulundular. Hasan Gurup şikayeti geri çekmem için beni tehdit etti. ‘Seni Özgecan Arslan gibi öldürürüm. Beni tutuklayacak adam anasından doğmadı’ dedi. Mesaj kayıtlarını dosyaya sunduk. Biz 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'şantaj' suçundan dava açılmasını istek ettik ancak savcı takipsizlik kararı vererek ‘9 ay baştan başa susması hayatın alışılmış akışına aykırı’ dedi. Arkadaşlarına ‘N. P.’yi takıntılı sevgili gibi gösterin. Mahkemede bu şekilde açıklama verin’ demiş. Hepsi bu şekilde ifade verdi. Psikolojim mahvoldu. Ben öldükten sonra mı yargı sağlanacak. Geceleri özel numaralardan arayıp beni korkutmaya çalışıyorlar” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/genc-kiz-kabus-gibi-gunler-yasiyor-haberi-535578