Google’dan yeni özellik: İnternetteki varlığınızı silin!

Google, artık arama sonuçları içerisinde bireysel verilerimiz bulunuyorsa direkt olarak uyandırmak için başvurabileceğimizi söylüyor.

Artık tüm insanlara ait bireysel veriler internet ortamında güvenli olduğunu düşündüğümüz sunucularda saklanıyor. Bunu yalnızca Facebook sözde sosyal medya platformları olarak değil, e-Devlet gibi siteleri de hesaba katarak düşünmemiz gerekiyor.

Fakat lüzum bu sitelerdeki olası bir açık sebebiyle gerekse de kendi elimizle paylaştığımız ya da 3. tarafların açığa çıkmasına neden olduğu kişisel verilerimizin bundan böyle Google arama sonuçları içerisinde bulunmaması için bir adım atabiliyoruz.

Google arama sonuçları bireysel verilerinizi içeriyorsa kaldırmak için başvurun!

Bugün Google kadar paylaşılan bilgilendirme mesajına göre, bundan böyle arama sonuçları kişisel verileri barındırıyor ise dosdoğru kaldırılmasını talep edebileceğiz. Bu verilerin içerisinde e-posta adresi ya da telefon numarası gibi bilgiler var ise suni zekanın çok daha süratli aksiyon alacağı belirtiliyor.

Bu işlemi yerine getirmek için aşağıdaki adımları takip etmek yeterli olacaktır:

Verilerinizi paylaşan arama sonucunu kaldırmak için sağ üstteki üç noktayı tıklayın.
“Bu sonuç hakkında” paneli açılacak.
Burada “Sonucu Kaldır” seçeneğine tıklayın.
Ardından size 3 seçeneğin olduğu bir soru sorulacak.
Eğer bu verilerden biri ihlal edilmiş ise isteğinizin daha hızlı teftiş edileceği belirtiliyor.

Burada telefon numarası, konut adresi ya da e-posta adresiniz içerisinden hangisinin paylaşıldığını seçin.

Ardından sağ üstteki “Hakkınızda sonuçlar” kısmına gitmek için sağ üstteki profil butonuna tıklayın.

Burada “Tüm istekler”, “Devam ediyor” ve “Onaylandı” şeklinde 3 seçenek göreceksiniz.

Aynı sayfa içerisinde “Bu sonucu niçin kaldırmak istiyorsunuz” şeklinde yer alan birim üzerinden yeni bir istekte bulunabilirsiniz.

Tabii burada “Kişisel iletişim bilgilerimi gösteriyor”, “Bana zarar vermek nedeniyle girdiğim kişiyi gösteriyor”, “Öteki kişisel bilgileri gösteriyor”, “Illegal bilgiler içeriyor” ve “Güncel değil” şeklinde öbür seçeneklerden birini işaretlemeniz gerekiyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/googledan-yeni-ozellik-internetteki-varliginizi-silin-haberi-554717