Sabahleyin Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaçakçılık ve Örgütlü suçlar bürosu göre yürütülen bir soruşturma dahilinde vatandaşların bankacılık sistemlerinde belirtilen telefon numaraları bir takım şahıslar kadar saptama edilip, vatandaşların haberi olmadan diğer GSM operatörlerine geçiş yapıldığı ortaya çıktı.

Kişilerin bu şekilde elde ettikleri yeni sim kart ile banka çağrı merkezlerini arayarak emniyet adımlarını yanıtladıktan daha sonra sim kart üzerindeki blokeyi kaldırdığı belirlendi.

SMS şifrelerin yeni sim karta yönlendirildiği, ardından mağdura ait internet/mobil bankacılık hesaplarına erişilerek kredi tanımla, karta nakit avans işlemleri gerçekleştirilip hesapta bulunan tüm paranın değişken üçüncü kişilerin hesapları yahut ödeme sistemi kuruluşları hesaplarına havale/EFT yapıldığı ortaya çıktı.

44 FAKLI EYLEM 2.6 MİLYONLUK VURGUN

Dosya dahilinde yapılan 6 aylık Teknik ve Bedensel Peşine Düşüp Takip neticesinde değişken şahıslar tarafından gerçekleştirildiği saptama edilen 44 eylemde toplamda 1 milyon 832 bin lira hasar ve 866 bin tutarında blokeli tutar olduğu tespit edilerek, eylemleri gerçekleştiren toplam 48 değişken hakkında nezaret kararı verildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gsm-operatorleri-uzerinden-milyonluk-vurgun-haberi-528843